Párkapcsolatok

2018. július 27. 09:40 - Nahalka Noémi

A sérült önbizalom

Drágáim, kik ebben a cipőben jártok már hosszú évek óta, kedves szenvedő nőtársaim.

Mivel a nők problémáit ismerem javarészt, jómagam is nőként funkcionálok, ráadásul felébreszteni is csak azt lehet, aki alszik, engedjétek meg, hogy így folytassam, és azokhoz a nőkhöz szóljak, akik a felismerés határán állnak, vagy nem ismerték még fel magukban a problémáik okát, de mégis szenvednek.

Szóval elegem van ebből az álszent, hímsoviniszta, hazugságokra, manipulációkra épülő, mocskos társadalomból.

Ne gondoljátok túl, nem zakkantam meg, egyszerűen és röviden vázolom a mai nő szerepét a társadalomban.

Nem egy problémából indulok ki, hanem az elmúlt hetek tapasztalatából, beszélgetéseiből. Konklúzióként röviden így szól a történet: a nőt olyan inzultus, tapasztalás érte, amiért kialakult benne az önbizalomhiány, szépen így hangzik, csúnyán pedig úgy, hogy akár gyerekkorában, akár a kamasz éveiben, meg kellett tapasztalnia, ahogyan egy nála hatalmasabb szerv bedarálta, lealázta, olyan dolgokra kényszerítette, amit nem akart. Ez a szexuális zaklatástól kezdődően, a pocsék családi mintákon keresztül, a kimondottan rossz társadalmi normákig bármi lehet. ne legyetek álszentek és nyissátok ki a szemeteket, mert sokkal több van, mint hiszitek.

Egy biztos, hogy sérült az egészséges önbizalom. Az élményt sikeresen elfojtotta, majd komfort zónájaként elfogadta, hogy ez a normális. Megkapta a mintát, amiben biztonságban érzi magát.

Példákkal alátámasztva: Ütötte az anyát az apa, vagy fordítva, lelki terrorban tartotta egyik a másikat, állandó ordítozásban éltek, alkohol, drog problémák stb. A szempontok szerint, kialakult az emberben egy kép, ami arról szól, hogy ez a normális élet, ez lesz az ő komfortzónája, ezt tartja biztonságosnak és ezt fogja keresni.
Rövid és egyszerű, de most vizsgálódjunk tovább, mi történik.

Kialakul a félelem, elveszti az egészséges önismeretet, létrejön a mások által dirigált vélemény elfogadása, a lélek alkalmazkodik és felvesz egy álarcot, amely mögül képes úgy kommunikálni, mint egy egészséges önbizalommal rendelkező ember, gyakorlatilag kevesen fognak átlátni rajta. Létrejött az elfojtás, megszületett egy nem létező világ, és gyakorlatilag az elkövetkezendő évek ennek a nem létező világnak a táplálásával fognak telni.

Új emberek kerülnek a közelébe, már rég kikerült azoknak az embereknek a hatása alól, akik kiváltották belőle az elfojtást, azonban a lelke tanácstalan és retteg, ezért vonzza be azokat, akik hasonló terrorban fogják tartani, mint az a meghatározó élménye, ami az elfojtást hozta.

A fél élete hadakozással fog telni, mert érzi, hogy ellenére van ez az egész történés, a lelke fel-fel fog lázadni, és próbál kibújni az álarc mögül, de képtelen, hisz az évek alatt bebetonozták, megerősítették. Jönnek a pánikrohamok, alvásmentes napok, kitörési próbálkozások, azonban egytől egyig kudarcba fullad, hisz maga sem tudja mi a baja, egyszerűen érzi, hogy ez így nem jó.

Nagyon sokan ebben az állapotban vannak, amikor sorra megcsalják, becsapják, lehazudtolják őket párkapcsolatokon belül, vagy munkahely témában, sorra olyan főnököket vonzanak be, aki öntörvényű, fölényeskedő, lealázó.

Sokan eljutottak oda, hogy hőzöngenek, és torkig vannak a kizsákmányolásból, szemtől szembeni megcáfolhatatlan hazugságokból, és a terror különböző fajtáitól, azonban addig, amíg nem ismerik fel a valós okokat, a kiindulópontot, ami elindította a lavinát, képtelenség változtatni.

Hiába akarsz jó munkahelyet, ha úgy érzed alkalmatlan vagy a feladatokra, vagy nem érdemled meg, hogy jó főnökeid legyenek.

Hiába vágysz egy lelki kapcsolatra épülő párkapcsolatra, ha önmagad nem ismerted fel, hogy nem vagy nyitott erre, hisz nem olyan emberrel állsz szóba, akinek lelke is van, csak azzal, aki a terror azon formáját alkalmazza, amit komfortzónádként meghatároztál tudat alatt a mintád alapján, és hiába akarsz változtatni a bevonzás szabályain, ha nem vagy képes megérteni, hogy a komfort zónádon kell változtatni.

Fel kell ismerni mit határoztál meg, és hogy tetszik-e az neked, vagy másra vágysz. Ha nem tetszik lépj, keresd az utadat. Önismeret, helyzetfelismerés, álarcfelismerés, álarc levétel, eredeti lélek megismerése, elfogadása, megszeretése, és ezek után tudsz változtatni rossz körülményeken, amik akár munkahely, akár társadalom, akár párkapcsolat, de nyomasztó és rossz.

A legrövidebben vázoltam, amennyire tőlem telt. Akit felzaklatott, az gondolkodjon, és kezdje beismerni önmagának, majd aztán szépen lassan minden körülmény segíteni fogja, és megkapja az útmutatást.

Nem, nem lesz könnyű, sőt rohadtul fog fájni, de ha nem lépsz, jobb sem lesz.

 

 

komment
Párkapcsolatok
süti beállítások módosítása