Párkapcsolatok

2019. február 08. 10:15 - Nahalka Noémi

Hisztizel...rosszul látod...féltékeny vagy. Szerintem meg gondolkozz el.

Miért flörtöl, vagy csal egy férfi, vagy egy nő? Röviden önbizalomhiány. Adj neki sok-sok szeretetet, aztán ha biztonságban érzi magát, újra meg fogja lépni. Játszmaszerűen, ugyanazokkal a lépésekkel.

Node, egy kérdésre sosem kap választ a másik, mégpedig a miértre. Miért flörtöl a szemed előtt? Miért lép félre, miért jobb a friss hús, miért állítja a saját kedvesét egy másik mögé, miért olyan fontos, hogy kalibráljon, miért lenne szebb, vagy jobb a másik, akinek a figyelmét adja?

Látványosan kihozza azt, hogy Te hisztis vagy, hisz a játszma első lépése a „rosszul látod, nem történt semmi”, „csak kitalálod”, „megint féltékeny vagy”.

Nézzük sorba:

Hisztis vagy. Egy nő, de egy férfi se, aki értelmes, nem szeretne hisztis lenni, hisz az egy olyan jelző, ami degradálja őt. A hisztis emberek eszetlenek, a feneküket pedig a földhöz csapkodják, indokolatlanul balhéznak, jelenetet rendeznek. Ilyen ugye nem akarsz lenni? Pont ezért, ha egy vita során a fejedhez vágják, mit hisztizel, megpróbálod racionálisan végiggondolni a saját cselekedeteidet. Ez a figyelemelterelés, melynek során a gondolataid már nem akörül forognak, hogy elmond a véleményedet, hanem azon hogy hisztizek, nem hisztizek, mit is csinálok most? Megnyugtatlak, ha Te ott abban a szituációban felhívod a partnered figyelmét arra, hogy neked csalódás és kellemetlen érzés, hogy egy lepedőbe csavart csupasz nő lábai elé ül, akinek végtagjai hanyagul fel vannak dobva fejmagasságban a partnered háta mögé, az nem hiszti. De Ő hisztinek fogja titulálni, hisz tudja, van abban igazság, amit mondasz. De lesz ebből még hiszti, hisz ha nem sikerül megbeszélni érzelemmentesen, felnőtt emberek módjára, hogy ez egy kellemetlen helyzet, akkor megmarad a düh, harag, sértődöttség, a frusztráció, ami stílustól függően ki is fog jönni. Nyilván a pasi nem fog odamenni hozzád és azt mondani, ne haragudj, nem gondoltam végig és leültem oda, persze hogy nem fog, hisz rossz pozícióból indulna a beszélgetés. Aztán hazudni se akar, hisz elég egyértelmű, hogy ha rásimulok valakire, nyitok felé. Ha elhúzódik a másik, akkor nem szeretné, de ha nem, akkor indulhat a tánc.

Rosszul látod. Sztenderd szöveg, rossz a szemed, vegyél szemüveget. Ha elég határozottan állítják, el fogod hinni, majd belemész az én valóságom nem az ő valósága történetbe, ha jobban tetszik, beleszállsz a hintába, meglök, majd figyeled a gondolataidat és nem érted, hogy igaz, vagy hamis, jól láttam, vagy rosszul láttam. Életet le lehet így élni, csukott szemmel eltekinteni attól, hogy mi is zajlik körülötted. Azért, ha már más is látja, és megjegyzi, hogy helló drágám lopják a férjedet, feleségedet, jusson eszedbe, hogy nem Te vagy ebben a szituációban az, aki rosszul lát dolgokat, nagyon is jól látod, csak nem akarsz szembenézni vele.

Féltékeny vagy. A kóros féltékenység létezik, megmérgezi az emberek életét, azonban nem szabad összekeverni azzal, ha az élettárs okot is ad rá. Ha neked feltűnik, hogy a kedvesed elég egyértelműen háromszor elmondja percre pontosan, hogy hová fog holnap este 5 órakor elmenni, és eddig ezt nem tette, majd 5 óra 20 perckor felhívod és a telefonja ki van kapcsolva… Majd eltelik pár óra, de még mindig elérhetetlen… Később hazaesik, de furcsa viselkedésbeli változásokon megy át, mindig mindenért Te vagy a hibás, rossz vagy, állandóan veszekszel, akkor gondolkodj el, hogy valóban csak féltékeny a természeted, vagy mással randizik a drága. Hozzáteszem, ne legyél naiv, ha még el is költözik, nem gondolkodni akar, hanem békében, kellemes környezetben élni a nemi életét, ami Tőled függetlenül fog zajlani.

A flört sokak életében szerepel, megkapják a napi energia adagot, és eljátszhatják, hogy milyen szuper vagyok, kellek még másnak, ráadásul olyannak, akinek nem kell a koszos gatyáját kimosnom, etetnem, gondoznom. Vagy hű, de szuper csaj, nem a kócos haját kell néznem minden reggel, nem a saját gyerekeimmel foglalkozik, nekem cicázik. Nincs ezzel semmi baj, egészen addig, amíg nem a szemed előtt csinálja. Miért olyan fontos láttatni Veled, hogy Ő annyira jó, hogy másnak is kell? No, ez már nagyon kemény játszma.

Flört, megcsalás, kalibrálás, aki egyszer megteszi, meg fogja tenni sokszor. Előtted, mögötted, veled, vagy nélküled. Tények vannak, a többi érzelem. 

7 komment
Párkapcsolatok
süti beállítások módosítása