Párkapcsolatok

2019. január 04. 14:42 - Nahalka Noémi

Hogyan kerüld el a válást?

Hogyan kerüld el a válást?

A mai kor divatja, hogy minden unott dolgot kidobunk a szemétbe. Annak idején foltozták a zoknikat, külön szemfelszedők működtek a harisnyák életének a meghosszabbítására, ma kukába repül a cipő, ruha, telefon, laptop és ami szomorú, a kapcsolataink is.

Meg sem fordul az eszében a halandónak, hogy ha valami nem működik, annak oka van. Egyszerű, detektálható és az esetek java részében JAVÍTHATÓ. Nem mondom, hogy mindig, de sokkal többször, mint ahányszor a szeméttelepen végzik.

A tárgyak igénylik az ápolást. A lakást takarítod, a ruhádat kimosod, sőt még arra is figyelsz, hogy olyan ápoló szereket vásárolj, amik meghosszabbítják az életét a TÁRGYAIDNAK, pedig azok CSAK tárgyak. Ezzel szemben a kapcsolatok csak úgy vannak, fejlődnek, aztán, ha nem tetszik, amit éppen nyújtani tud, akkor kilépsz a piacra, körbetekintesz és felteszed a nagy kérdést, hol találok megvásárolható árucikket, ami az igényeimet megfelelő módon képes lenne kielégíteni? Felpróbálsz egyet itt, egyet ott, majd azt mondod, hogy ez jó lesz, legalábbis egy ideig, majd amikor ráunsz, kidobod, mint minden mást a környezetedben.

Elő kellene venni azokat a drága ápoló készleteket és olykor végig kellene simogatni vele a kapcsolatot. Elég, ha csak finom, mentális simogatásokat ejtesz rajta, és ne félj, minél többet ápolod, annál szebb, fényesebb, tartósabb cuccot kapsz, olyat, amilyet megérdemelsz.

Ha jól választottál, az ápolás kölcsönösen fog működni, így ahogyan a te mentálisan kinyújtott ujjaid simogatják a párodat, így fog ő is láthatatlan ölelő karokkal közeledni feléd.

Hogyan kerüld el a válást?

1.   Első körben elég, ha megérted, hogy amennyiben valami nem megy, megáll, lelassul, ott van egy akadály, ami eltorlaszolja az utat. Ha Ti, mint egy pár működőképesek voltatok éveken keresztül, akkor bekerült egy tényező, vagy felbukkant a tudat mélyéről egy gátló blokk, ami kinőtte magát.

       2.   Detektálj, keresd meg mi okozza a zavart, mi az, ami más lett, miért lett más, ki mennyit tett a kialakult helyzetért?

       3.   KOMMUNIKÁLJ. Ha neked rossz, az a másiknak sem kellemes, legfeljebb nem mondja, de ha Te sem mondod ki, senki nem fog szót emelni kettőtökért.

       4.   Ne elégedj meg azzal, hogy tudatosítod magadban a probléma okát és ne maradj a panaszkodásban.

       5.   Ha tudod mi a probléma, kezd el felgöngyölíteni, megoldani, elengedni, újrahangolni az életedet. 

       6.   Vedd meg azokat a csodálatos ápolószereket, amit ingyenesen a saját lelkedből tudsz kivételezni. Figyelem, bizalom, odaadás, szeretet, együttműködés, tisztelet. 

       7.   Használd minden nap a kapcsolat tisztítására, csinosítására, és meglásd, ahogy halad az idő, az egyre szebb, mutatósabb és izgalmasabb lesz.

       A szakítás elkerülhető, de csak annak, aki eldöntötte, hogy mit akar. Azok a párok, akik tudják, hogy itt és most baj van, de nem kidobni akarom, hanem megjavítani, azok változtatnak, és el fogják érni a céljukat.

 

Azok viszont, akinek fogalmuk sincs hová szeretnének eljutni és milyen közlekedési eszközzel…nos ott ez jelenti a problémát, hogy nem tudják mit is akarnak igazán. Le kell ülni, végiggondolni, és ha teljes a zavar, szakemberhez fordulni.

Ismerd meg önmagad és tudatosan változtass, ez a titok kulcsa.

komment
Párkapcsolatok
süti beállítások módosítása