Alternatív módszerek a párkapcsolat javításáért

2019. augusztus 25. 19:21 - Nahalka Noémi

A társkeresés sötét oldala

A szingli lét egy életstílus. Nem magányosság, csupán az átmeneti időszak pozitív megélése, amíg elérkezik Ő, akiért érdemes feladni, és egy másik stílusra váltani.

De miért tart oly soká az az állapot, amíg társat keres egy 25-30 év fölötti férfi, vagy nő?

Ha belegondolunk az első szerelembe, semmi nem létezett csak Ő. Semmi másra nem koncentrálódott a gondolat, mint a másik személyiségére, kisugárzására, a szemére, alkatára, minden elhangzott szavára. Ismeretlenek voltak az emberi játszmák, tiszta, őszinte, gyermeki kíváncsisággal néztünk egymás szemébe. Nem volt rossz tapasztalat, nem volt előző szerelemből hozott csalódás, lelki trauma, és a gyerekkorból hozott frusztrációk sem aktiválódtak még igazán. Tisztán, tiszta lappal, új tintával kezdtük el írni a párkapcsolati történelmünket.

Aztán megérkezett az első szakítás, az első megcsalás, az első csalódás, ami belevésődött az ember lelkébe, és elindult a lavina.

Az embereken a 20-as éveiben kijönnek a gyerekkori traumák, beindulnak a sorskönyvi döntések, így mire kialakítaná a saját stílusát, már a sérülések jelei mutatkoznak. Még nincs túl jó emberismerete, nem látja át egészen a játszmákat, de már vannak párkapcsolati csalódások. Elképzelhető, hogy a játszmákat kezdi próbálgatni, de semmiképp sem rutinos játékos. Amíg tanul, gyorsan ismerkedik, és könnyedén. Mivel a gyerekkori minták, tapasztalatok dolgoznak, ezért a kapcsolataiban már látszik, hogy hosszabb távon együtt jár valakivel, vagy jön mindenki, aki akar, és képtelen kötődni bárkihez is.

25 felett, az iskolapadot elhagyva már kevesebb lehetőség adódik arra, hogy spontán ismerkedjen. A játszmákat gyakorolja, de még nem az igazi, azonban a félelem az új párkapcsolattól már kialakult. A traumák is erősen dolgoznak. Felelősséget kell vállalnia önmagáért anyagilag is, így kialakul a pénzkereséshez való viszonya: vállalkozói – alkalmazotti gondolkodás, biztos kevesebb, kockázatosabb több.

30-35 éves kortól már megteremtette az egzisztenciáját, határozott elképzelése az anyagi világról. A frusztrációkat vagy elnyomja, vagy teret enged, és rádöbben, hogy valami nincs rendben. Ismerkedés még nehézkesebb, hisz a „javát már elkapkodták”, ráadásul egyre kritikusabban szemlélődik, és a szűrőjén egyre kevesebb számú lehetséges partner megy át. Kialakult a stílusa, véleménye van a világról, elképzelése van arról, milyen emb ert szeretne maga mellett, és azt is tudja akar-e vállalni családot, gyerekeket.

35-45 éves korban már nagyon erősen megmutatkoznak a traumák okozta sérülések. Kialakult az emberismeret, megismerkedtek a játszmákkal, elsajátították a kalibrálás művészetét, hiszen ez létfontosságú egy sérült embernél, minél jobbnak titulálni saját magát a másiktól. Egzisztenciáját megteremtette, így elvárás, hogy hasonló anyagi körülményekkel rendelkező egyén legyen a leendő társ, aki hasonlóan gondolkodik, hisz a világ ezer színű, és a toleranciát és elfogadást sajnos csak hírből ismerjük. Intelligencia kérdésében pedig egyértelmű, hogy olyan embert szeretne maga mellé, aki hasonlóan okos, sőt iskolai végzettségben is üti a mércét. Küllemben már nagyon nagy különbségek alakultak ki, van aki ad magára, jól néz ki, igényes, van aki kevésbé. A határozottság pedig elvárás, leginkább a nők részéről, akik köszönik, de nem kérnek töketlen pasast maguk mellé. Mindez mellé bejön az elvált-vagy még nem házasodott és a van gyereke, nincs gyereke, akar-e kérdéskör, sok más egyéb mellett. Még meg sem említettem, hogy milyen a lelke, passzolnak-e egymáshoz energetikailag, szexuálisan, területileg, magasságban, külsőségekben, amiben szintén elvárások vannak.

A kor előrehaladtával egyre több igénye van az embereknek, és egyre kevesebb a választási lehetőség. Minél több kritériumnak akarunk megfeleltetni valakit, annál nehezebb társra találni. Hol van már 40 felett az első látásra szerelem? Ennyi idősen már a játszmák irányítják a kapcsolatokat, nem holmi érzelmek, tehát kimondott játszmák épülnek a ki, mikor ír, vagy hívja fel a másikat, a nagyon elfoglalt vagyok, nem érek rá stb.

Ezek után vizsgáljuk meg az ismerkedési lehetőségeket. Szórakozóhely….egy szociológiai tanulmánnyal felér beállni és figyelni az emberek viselkedését. Nem ismerkedésre találták ki, hanem bulizásra.

Ismerős bemutat. Igen ritka lehetőség, hogy 2 egymáshoz illő embert be lehessen mutatni egymásnak, ám működhet a dolog.

Kisebb társaságban közös programokon. Nagyon jó ötlet, ha van szabad ember, működhet.

Társkeresők. Húspiac, ahol mindenki megtalálhatja a virtuális világban az igényeinek megfelelőt, korban, kiállásban, tevékenységben, munkában, végzettségben mérve. Természetesen a fotó fog dominálni, amit ízekre szedve ki lehet elemezni, hogy néz ki, hogyan öltözik, milyen a testalkata, hol készült a kép stb. Ha ez alapján tetszik, és még a paraméterei is megfelelőnek bizonyulnak, ráadásul  kommunikálni is lehet vele, jöhet az első randi, ami képes egészen mást hozni mint a virtuális világ. Szembesülnek a valósággal, ahol nincs Photoshop, kedvező beállítás, ám van stílus, energetika. Ebben minden benne van, az is, ami látszik, az is, ami nem, magában foglalja az egész embert, ami sokszor egész más, mint a weboldalon.

A játszmák ezután folytatódnak. Jön a kalibrálás, ami azt hivatott szolgálni, hogy ÉN különb és jobb vagyok, mint TE. Miért? Mert fél. Fél egész lényét megmutatni, hisz takargatja a sérüléseit. Jön az őszintétlenség, az érzelmek fel nem vállalása, hisz csak egy egészséges, önmagáért felelősséget vállaló ember képes felvállalni mit gondol és érez.  

Ezért nehéz jól ismerkedni, és még nehezebb megtalálni az igazit, ám nem reménytelen. Igenis remek embereket ismerek, akik szinglik, csak fel kell ismerjék, hogy miért szinglik.

Kezeljétek rugalmasan ezt a cikket, hadd menjen át a valódi mondanivalója.

Ha pedig elég a szingli életből, várlak önismereti tanfolyamaimon, vagy a Szingli lét FB csoportban.

161 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://intuiciok.blog.hu/api/trackback/id/tr3615024138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyalogbaka 2019.08.27. 10:32:23

@indy0311:

- udvarias
-kedves
-értelmesen lehet vele beszélgetni
-figyelmes az embertársaival (nemcsak a nőkkel szex céljából)
-hűséges
-vicces
-vannak céljai.

Tudod, én valaha elhittem ezt. Nagyon sokáig elhittem, és annak ellenére hogy láttam hogy nem működik, valamint azt is láttam hogy mi az a viselkedés ami működik, próbáltam megfelelni az anyám és nagyanyám által belém nevelt viselkedési normáknak.
Az az igazán érdekes az, hogy te is elhiszed.
Az igazság az, hogy nice guys finish last.
Hadd fejtsem ki, illetve hadd bízzam ezt egy nálam alkalmasabb emberre:
youtu.be/rWVpO1zYmhc?t=3316 2 percnyi figyelmet kérek az életedből, figyelj oda Puzsérra egy kicsit.
Ha egy nő azt látja egy férfin hogy odaadó... 20 évnyi tapasztalatom van ebben.

Gerardus A. Lodewijk 2019.08.27. 11:29:14

@Sadist: "Képzeld el, hogy el kell döntened, hogy egy égő házból kit mentsenek ki"

Ha egy égő házban életveszélyben van egynél több ember, akkor egy pillanatra sem szabad a potenciális áldozatok élete hasznosságának mérlegelgetésébe kezdeni (többek között azért sem, mert azzal értékes időt veszítenénk), hanem azonnal hozzá kell látni az emberéletek mentéséhez. Pl. a Nobel-díj odaítélése érdemek mérlegelésén alapul (nagyon helyesen), a közvetlen életveszélybőlvaló mentés viszont nem (szintén nagyon helyesen).

indy0311 2019.08.27. 11:51:44

@gyalogbaka: Sajnálom, hogy ennyire rossz tapasztalataid vannak. Belehallgattam a videoba, de ott a másik végletet taglalják. Csak a saját nevemben tudok erről nyilatkozni, de én valóban nem vágytam arra soha, hogy verseket írjanak vagy szerenádozzanak vagy leboruljanak előttem. Sem húszévesen, sem most. Sőt...attól, aki ezt csinálta, konkrétan viszolyogtam. Nem azért , mert jó volt hozzám, hanem azért, mert nekem ez már sok volt, nálam ez a nyál kategória. Elég lett volna, ha szimplán megölel, és csinálunk valami klassz programot. De attól még biztos vannak nők, akik értékelik az ilyenféle romantikát. Ízléssel nem lehet vitatkozni. A zenében, filmben is van, aki a csöpögőset szereti, és van, aki nem.

Elég lenne az, ha egy férfi tisztelné a nőt, szeretné, biztonságot adna neki, úgy, hogy közben támogatja a céljaiban, odafigyel rá. És ugyanez lenne viszont is: a nő is tisztelné a férfit, egy támogató érzelmi hátteret ad a társának, szintén odafigyelve a társára.

Együtt eveznek egy irányba,mindkettő a saját természetéből adódó előnyöket és képességeket beletéve a kapcsolatba, és mindeközben élvezik az együtt töltött időt. Nemcsak a célt, hanem az utat is. Az egyenrangúság nem azt jelenti a meglátásom szerint, hogy a férfiaknak nőként, a nőknek meg férfiként kell viselkednie.

Szerintem a kapcsolat egyik alapja a kölcsönös tisztelet (ami nemcsak a nő szülési képességeire és a férfi pénzkeresési lehetőségeire terjed ki), a közös cél, amiért együtt dolgoznak, és egymás támogatása. Egy cicababával vagy egy BMW-s faszagyerekkel, vagy akár egy mesterséges lénnyel ezek a dolgok nem érhetők el.

Nyilván, egy negyvenes nő, akinek már van gyereke (vagy ha már lemondott arról, hogy legyen neki), nem olyan férfira vágyik, aki gyereket akar. De biztos vagyok abban is, hogy a negyvenes vagy afölötti korú férfiak nagy része sem akar már gyereket. Tehát, ez egy olyan kapcsolódási pont, amiből ki lehet indulni. Az emberek ebben a korosztályban a legtöbb esetben már nem tökéletes külsejűek, viszont egy csomó más dolog van, ami az esetleges hiányosságot (nőknél kemény mell, férfiaknak dús haj hiánya) bőven kompenzálja.

Azok a férfiak, akik a negyvenes éveikre még nem tudtak családot alapítani, de még szeretnének, nyilván nem a fenti nőcsoportból válogatnak, de azok a nők ezt nem is bánják. Mindazonáltal, értelmes férfiember ettől még nem nézi le azt a csoportot sem. Mint ahogy én, a negyvenes nő, nem fogok kígyót-békát kiabálni a húszas vagy harmincas nőkre és férfiakra.

Ha jól értem, te ez utóbbi csoportba tartozol, tehát még szeretnél gyereket. Akkor hajrá, de szerintem semmiképp nem jó belépő egy kapcsolatba, ha a nőket szégyentelen érdekembernek vagy értéktelen lényeknek állítod be globálisan.

Hogy építő jellegűt is írjak, én a helyedben tutira átgondolnám az elméleteimet, törekednék a folyamatos fejlődésre, és igyekeznék találni egy olyan nőt, aki nem a plasztikszájú,műszempillás picsakategóriába tartozik (nekik tényleg a BMW-s bunkó faszagyerekek a menők), hanem a szintemhez mérten hasonlót. Aki melegszívű, aki kedves, céljai vannak, akivel jó együtt tölteni az időt. Akivel hasonló a romantika iránti igényetek., a szeretetnyelvetek Egészen biztosan vannak ilyenek a harmincas korosztályban (nem tudom, te mennyi vagy, arra alapoztam, hogy negyvenes éveidben jársz). És tényleg érdemes lenne elhagyni ezt a megkeseredett, gyűlölködő stílust. Bár most a trumpok, bonsanarok és viktorok világa virágzik, de hidd el, univerzális szinten ezek bolhafingok. Hosszútávon nem a hangos, bunkó, hatalom- és pénzvezérelt hozzáállás fog érvényesülni.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.27. 12:02:45

@gyalogbaka: sajnos az anyád és nagyanyád által belédnevelt norma is zsákutca a mai világban. A sajátodat kellene megtalálni, amely tartható ebben a világban is, amiben most élünk.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.27. 12:10:47

@indy0311: jeszusom, a romantika csak csöpögős-nyálas lehet? Nemá...

Ugyanígy, borzalmas nekem azt látnom, hogy sok nő megelégedne már annyival, hogy legyen kölcsönös tisztelet. Nyilván szükséges, de édeskevés egy jó kapcsolathoz.

Viszont it gyalogbakának írtál, azzal egyetértek.

indy0311 2019.08.27. 13:09:28

@Egon Estragon: Nem, nemcsak csöpögős-nyálas lehet a romantika, bár mindenkinek más az eziránti igénye. Nekem például fizikai szinten romantikus a cirógatás, összebújás, cinkos összekacsintás, időnként random üzenetküldés, vagy netán néha egy-egy virág (nem puccos csokor). Lelki szinten én nem igazán szeretem, ha valaki üntyöm-püntyömözik nekem (soha ne szólítson senki cicámnak vagy mókuskámnak, cserébe én sem jövök ilyenekkel), és arra sincs szükségem, hogy félórákat töltsünk a Szeretsz? Hiányzom neked? Kívánsz most? témakör hosszas tárgyalásával.

Sokkal romantikusabbak számomra a spontán dolgok.

Viszont, tényleg mindenkinek más az igénye, szóval, nem általánosítanám a romantika fogalmát. Volt olyan pasim, aki azt mondta, hogy ne cirógassam, nem kutya ő vagy házikedvenc. És volt olyan is, aki csöpögős verseket írt, és óránként akart velem beszélgetni kettőnkről. Ez a másik véglet, én valahol a kettő között vagyok.

Egyetértek veled abban, hogy borzalmas az, ha már a tisztelettel is megelégszik a nők egy része. De ennek meg az az oka, hogy az eddigi életem során sosem kaptam meg ezt. Ha elismertek bármilyen teljesítményemért vagy bármiért, az mindig a kapcsolatomon kívülről jött. Pedig tényleg igyekeztem, azt gondolom, elég sok mindent tettem le az asztalra. Lehet, kevésbé kellett volna igyekeznem, nem tudom.

Ha már valakivel odáig eljutnánk, hogy a megbeszéltek szerint tényleg pontosan ott van egy adott helyen (vagy legalább szól előtte, ha nem tud odaérni), vagy ha netán nem lehúz, amikor elérek valamit, hanem büszke rám, az már több volna annál, amit valaha kaptam. Persze, ha még mellette támogatnánk egymást a céljainkban, mindig számíthatnánk egymásra, barátok, cinkosok és szeretők is lennénk, az maga volna a mennyország.

Ki tudja, talán lesz még ilyen, legyünk optimisták. De azt már megtanultam, hogy ilyet valószínűleg nem társkereső oldalon fogok találni.

Almandin 2019.08.27. 17:11:39

@indy0311: Ez a magyar társadalom egyik legrosszabb berögződése. Valóban kevesen fogadják el, hogy a nő nem akar cseléd lenni. Én pl. nemhogy 16, de 1 évig se viselném el ezt a szerepet. Mondjuk ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem voltam soha törvényesen házas. Manapság M.o.-n az az átlagos elvárás egy tanultabb nő felé, hogy több lovat üljön meg egy fenékkel, egy személyben legyen mintaháziasszony és sikeres dolgozó nő, de maradjon csinos is és ne legyen sárkány. A férjek többségének pedig természetes, hogy este hazaér és lepihen, a felesége meg úgy szolgálja ki, mint egy szállodában. Az, hogy a nejének évekig nincs egy szabadnapja, amikor nem kell gürizni a háztartásban, nem érdekli. Ha 40 éves korra a túlhajszoltság miatt leamortizálódik az asszony, az átlagférfi átlagmegoldása a fiatalabb évjáratúra csere (mint az autóknál). Tisztelet a kivételnek (mert azért nem mindenki ilyen, de az átlag hozzáállás sajnos ez).
A magyar népesség többek között azért is fogy, mert ma sok nő inkább nem köt házasságot, ha nem talál olyan férfit, aki nem akarja a háztartásban kihasználni. Vagy külföldivel házasodik (nem mindig a jómód miatt választ valaki külföldit, hanem menekül a magyar asszonysors elől).

Almandin 2019.08.27. 17:29:55

@Almandin: Még valami: a házicseléddé lefokozás ellen van egy jó megoldás: ha valaki már idősebb, nem akar már gyereket és a férfi viszonylag közel lakik, lehet ú.n. látogató kapcsolatban is élni. Ma már nem kötelező mindenkinek a hagyományos összeköltözősdi. Vannak olyan férfiak, akik jóindulatúak alapjában véve, intelligensek, jók az ágyban, jó barátok, de jobb velük nem összeköltözni, mert amíg csak a látogatósdi megy, addig nagy a harmónia, de az összebútorozáskor előjön a férfiból a kulturális minta, ágyba kell vinni a reggelijét, folyton kiszolgálni, nem hajlandó házimunkát végezni, stb...
Idősebb korban új társra találóknál ma már nem ritka ez a kapcsolati forma. Egy 40-50 felettinél előnyösebb is, mert idősebb korban már nehezebb egymáshoz alkalmazkodni. Sok olyan pár van, akik bármikor, bármiben számíthatnak egymásra, de nem laknak együtt. Érdemes megfontolni ezt a lehetőséget is egy idősebb társkeresőnek.

Sadist 2019.08.27. 19:53:36

@Almandin: "Nagyon szerencsétlen és sematikus gondolkodásod van. Most az, hogy vannak bevándorláspárti nők és bevándorlás-ellenes férfiak, attól még nem lehet ilyen egyszerűsítéssel ráhúzni a nemekre a politikai meggyőződést."

Sematikus, de főleg egybites gondolkodásod neked van.
Legalább egy kicsit utánaolvasnál a témának, mielőtt ilyen nagy magabiztossággal nyilatkozol.
www.google.com/search?q=political+preferences+by+gender
Még a morális értékrendben is vannak nemekre jellemző eltérések (amik természetes módon kihatnak a politikai beállítottságra is.)
www.google.com/search?q=care+based+morality+justice+based+morality

"Figyeld meg, hogy a politikai pártokban is különnemű emberek vannak, a logikád bukik."

Figyeld meg, hogy azt írtam, idézem: "A világon mindenhol _TÖBBSÉGÉBEN_ a nők a bevándorláspártiak, a férfiak pedig a nemzetibb érzelmű, saját területüket védők."

Mintha azt mondanám, hogy a férfiak átlagban magasabbak és fizikailag erősebbek, mint a nők, te pedig azzal akarnád cáfolni ezt az állítást, hogy egy női súlyemelő olimpikon magasabb és erősebb, mint Peter Dinklage.
Ellenpéldával csak univerzális állítást lehet cáfolni, úgyhogy az érvelésed csúfos bukta, ide valami több kellene. Mondjuk sziklaszilárd tények.

Sadist 2019.08.27. 20:16:50

@Almandin: "Na, itt a másik őrült. Elég nagy szegénységi bizonyítványt árulsz el magadról. A nickneved is elég különös."

Bizonyítványt kiállítani szoktak, nem elárulni, nicknéven pattogni meg utoljára valamikor óvodában volt valid érveléstechnika. Összeszeded magad és megtanulsz felnőttként vitázni, vagy pedig hívjam apumat, aki jóval erősebb és okosabb a tiednél?

"Vajon miért van, hogy ha megjelenik egy társkereséssel foglalkozó blogbejegyzés, akkor arra csapatostól ugranak az antifeminista trollok, és mindenáron uralni akarják a beszélgetést?"

Vajon miért látsz antifeminista trollokat ott, ahol csak centrista, enyhe konzervatív irányba húzó értelmiségiek vannak? Biztos szar érzés lehet, hogy a realitás nem a ti oldalatokon áll és emiatt nem tudjátok "uralni a beszélgetést" :)

"Ráadásul elárulják lelki torzulásaikat, mert akinek inkább kell egy szexrobot, mint egy élő nő, annál valami nem stimmel."

Megint a projekció, másrészt pedig még mindig nem írt egyikőtök egyetlen dolgot se, amiért érdemes volna titeket választani a teljesen élethű szexrobot/biodroid helyett.
Soha nem fogjátok jó áron eladni a portékátokat, ha folyamatosan csak a potenciális vevőket szapuljátok. Láttatok már olyan reklámot, ahol a nem az adott terméket választó vásárlókat lelkileg torzult nyomorékoknak titulálják? Na, szerintetek miért?
Három éve az USA-ban a demokraták megpróbálták ilyen módon eladni a politikai programjukat. Valahogy nem jött be :)

"A legriasztóbb az ilyen hozzászólókban, hogy érdemi, konstruktív vitára képtelenek, azt hiszik, övék az egyetlen igazság, Kinyilatkoztatnak."

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Akkor most olvasd vissza a hozzászólásokat a két oldaltól, aztán köpjél fel és állj alá! A Graham hierarchia harmadik szintjét is épphogy csak pedzegettétek, ezt leszámítva csak az első két szinten fröcsögtetek.

Sadist 2019.08.27. 20:28:13

@*jinx*: "eljegyzés? :DDD Viccelsz? :D 18 év házasság után? No way..."

Értem, de akkor ne köntörfalazzunk, hanem nevezzük nevén a dolgot: kötetlen, elköteleződésmentes kúrogatás huszonéves csődörökkel.
Egy érdekes kis olvasmány minden nő számára:
heartiste.net/the-duke-rejection-list/
"Don’t you know it’s different for women? Failing to get laid is not how women are rejected; they are rejected when they don’t receive romance, love, and long term commitment from the men who fuck them."

"nem leszek többé házicselég, márpedig a magyar pasik 99%-a azért házasodik, hogy főzzenek-mossanak-takarítsanak rá"

Hány száz pasihoz mentél hozzá?

"Hát kösz nem, esetleg talán olyan férfival aki már élt egyedül és tudja mi az gondoskodni magáról, dehát ilyen mint a fehér holló... vagy a felesége tutujgatja vagy az anyja."

Nagyon rossz körökben mozogsz. Elég férfias szakmában dolgozok, emiatt rengeteg férfit ismerek, de konkrétan még a távolabbi ismerősi körben sincs olyan, aki nem képes gondoskodni magáról. El nem tudom képzelni, hogy milyen lepukkant krimóból szedted a mintádat.

Sadist 2019.08.27. 20:49:51

@indy0311: "Igen, pont erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy az érveitek (sadist barátoddal egyetemben) alapját valami keserűség, csalódottság, düh adja."

A tények nem sértések, a valóság pedig nem támadás. Miért vetíted a saját érzelmeidet másokra?

"1. a bombatestű ribancok között keresgélsz"

Viccen kívül, pár száz sorban lehetne egy olyan egyszerű AI-t írni, ami ugyanazokat a paneleket puffogtatja, amit a nők szoktak egy ilyen vitában. Annyira kiszámíthatóak vagytok, hogy ezt a szintet még egy 90-es évekbeli IRC bot is simán hozza.

"közben lehet, hogy csak olyat keres az adott nő, akinek van némi intelligenciája - érzelmi is"

Nincs olyan, hogy érzelmi intelligencia. Olyan van, hogy empátiás képesség, aminek semmi köze az intelligenciához. Utóbbi a pszichológia egyik legjobban kutatott területe és talán az egyetlen, ami objektíven és aránylag pontosan mérhető.

"Egy kevésbé gazdag és jóképű férfi is lehet tök menő a nők között, ha:

- udvarias
-kedves
-értelmesen lehet vele beszélgetni
-figyelmes az embertársaival (nemcsak a nőkkel szex céljából)
-hűséges
-vicces
-vannak céljai."

Ilyenkor bukik ki, hogy a nőknek halvány lila fingjuk sincs arról, hogy mi kell a nőknek. Mondjuk nem csoda, legtöbbjüknek egyetlen eggyel se volt dolguk.
Azt szoktam javasolni, hogy csinálj egy általad választott társkereső oldalon egy tök átlagos férfi profilt (mondjuk 178 cm magas, 76 kg-os, 37 éves gyári melós), írd az adatlapra az általad fentebb felsorolt tulajdonságokat, aztán nézd meg, hogy néhány nap múlva hány száz nő harap rá a horogra.

Sadist 2019.08.27. 20:51:05

@indy0311: "Exférj nem bírta, hogy fejlődni akarok."

Mégis milyen téren és mennyit fejlődtél, ha szabad kérdezni?

Sadist 2019.08.27. 20:52:21

@Gerardus A. Lodewijk: Előbb szerint olvass utána a gondolatkísérlet fogalmának, aztán fuss neki még egyszer! Hajrá, biztos menni fog! ;)

Sadist 2019.08.27. 21:04:43

@indy0311: "Egyetértek veled abban, hogy borzalmas az, ha már a tisztelettel is megelégszik a nők egy része. De ennek meg az az oka, hogy az eddigi életem során sosem kaptam meg ezt."

Nem úgy volt, hogy az a férfi, amelyik
- udvarias
-kedves
-értelmesen lehet vele beszélgetni
-figyelmes az embertársaival (nemcsak a nőkkel szex céljából)
-hűséges
-vicces
-vannak céljai.
az nagyon menő a nők között? Hogyhogy nem ilyet választottál?

Mégis miért mentél hozzá és maradtál egy olyan férfi mellett 16 évig, aki még a tiszteletet sem adta meg neked? Gondolom valami jóképű széltoló volt, vagy kellően el volt eresztve anyagilag.

"Pedig tényleg igyekeztem, azt gondolom, elég sok mindent tettem le az asztalra."

Úgy gondolni, hogy sokat tettél le az asztalra és valóban sokat letenni az asztalra két különböző dolog. Sokan itt rontják el, hogy mások teljesítményét alul, a sajátjukat pedig felülértékelik.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2019.08.27. 21:06:40

Azért azt hiszem azt mind a két tábornak be kell ismernie, hogy valami a világgal nagyon nincs rendben. A férfiak és a nők egymást szidják, mindkét oldalnak hatalmasak az igényei, miközben adni nem igazán akar egyik oldal se. Megy a szalmabábokkal való harcolás: minden férfi, ha hazaér, csak TV-t néz, miközben minden nő el van nyomva és házicselédként dolgozik még egy teljes műszakot.

Egyik állítás sem igaz, a mai háztartások agyon vannak gépesítve, napi egy óránál nem több a házimunka (akinek igen, az vagy nagyon alapos vagy nagyon rosszul szervezi az életét).

Miközben mindkét tábor az együttlét örömeiről ábrándozik valójában inkább önállóan akar érvényesülni. Meg lehet nézni az ilyen és hasonló blogok hozzászólóit, mindenhonnan sugárzik az ÉN-ÉN és csak is ÉN hozzáállás. mindenki mindent egyedül akar véghez vinni, közben meg megy a panaszkodás, hogy milyen nehéz az élet. Aki többet vesz ki a közösből, az elnyomó zsarnok, aki kevesebbet, az meg nem férfias vagy egyszerűen csak kihasználják.

Az évek közben telnek, miközben mindenki az álmait üldözi, mert látta a TV-ben, Facebookon... hogy mindenki másnak meg milyen jó, csak neki jutott kevés.

A jelenlegi kormányok pedig még rá is segítenek erre az örökös harcra az erőszakosan véghez vitt egyenlőségeskedéssel, a megtűrt gyatra TV-műsorokkal és a család intézményének leépítésével.

A női-férfi harmóniát már sikerült alaposan lerombolni, vannak öntudatos nők és egyedül is boldoguló férfiak.

Ebben a csatában véleményem szerint azonban a nők fogják a rövidebbet húzni, egy férfi 1000 módon le tudja kötni magát valami férfias tevékenységgel, testi-lelki igényeit pedig meg tudja pénzért is venni. De a nők? Mihez kezdenek majd 40 felett? Ismerek több 40 körüli nőt, aki szépen lassan megkeseredik vagy állandóan menekül önmaga elől, siratva elpazarolt fiatalságát. Nem kellenek már senkinek, és amire szükségük volna, azt nem lehet már pénzért sem megvenni.

Sadist 2019.08.27. 21:14:24

@Almandin: "Manapság M.o.-n az az átlagos elvárás egy tanultabb nő felé, hogy több lovat üljön meg egy fenékkel, egy személyben legyen mintaháziasszony és sikeres dolgozó nő, de maradjon csinos is és ne legyen sárkány. A férjek többségének pedig természetes, hogy este hazaér és lepihen, a felesége meg úgy szolgálja ki, mint egy szállodában."

Te is hány száz férfinek voltál a felesége?

"A magyar népesség többek között azért is fogy, mert ma sok nő inkább nem köt házasságot, ha nem talál olyan férfit, aki nem akarja a háztartásban kihasználni."

Egyáltalán nem emiatt fogy a népesség, de önigazolásnak legalább tökéletes. Veletek semmi baj, a csúnya, gonosz, nőket kihasználó férfiak miatt van az egész.

"Vagy külföldivel házasodik (nem mindig a jómód miatt választ valaki külföldit, hanem menekül a magyar asszonysors elől)."

Micsoda különös véletlen, hogy mindig pont nyugatra, valami jómódúbb ország honpolgárához menekülnek, nem pedig román, ukrán vagy bolgár férfiakhoz :)

Gerardus A. Lodewijk 2019.08.27. 21:27:47

@Sadist: Utánaolvastam, és ismét csak azt tudom mondani, hogy az Ön által felsoroltak közül az első olyan embert menteném ki - mégpedig mindenképpen az emberi tulajdonságaira és múltbeli érdemeire vagy esetleges jövőbeli hasznosságára való való tekintet nélkül -, akit a lehető leggyorsabban (és nem utolsósorban sajátmagam lehető legkisebb veszélyeztetésével) ki lehet menteni.
Emberi méltóság kérdésessé tételében még gondolatkísérleti formában sem kívánok részt venni. Ha Ön igen, ám tegye.

gyalogbaka 2019.08.27. 21:57:22

@indy0311:
Akkor dől el minden végleg, amikor a bioroid tömeggyártásba kerül, mindörökre kiszorítva az élethű gumibabákat a piac felső szegmenséből. Ha 10 milla HUF alatt meg lehet egyet fizetni, akkor én az előrendelők között leszek, mert van rá. Válóperre nincs 10 millám... Magyarországon a beleegyezési életkor 14 év. E fölött nem számít pedofíliának. És akkor a bolt megnyit, és a webáruházban ott lesz ott lesz a 14 évesre gyártott Emma Watson, Charlise Theron, Claudia Schiffer... Insert Hollywood here. Meg az anime waifu lista, szintén húsból megszoborva...
A bioroid Nem takarít. Mintahogy egy modern nő se.
Nem főz. Nem nyaggat... Nem szórja a pénzt... Nem válik el... Nincs gyermektartás, mert bár szül, a gyerek a tiéd. Nincs anyós.
Ne aggódj, Antonio Banderas is lesz a kínálatban, majd te is vehetsz magadnak egyet ha nagyon egyedül vagy. Majd ő... Elmegy dolgozni helyetted amíg babázol?

Almandin 2019.08.27. 22:02:03

@Sadist: Én nem voltam feleség, viszont az ismeretségi körömben rálátok az átlagos (!) életszemléletre. Ismertem/ismerek nem átlagos férfiakat, párokat ebből a szempontból, de a magyar emberek (a nők is) kb. 80-90 százaléka a fent leírt módon gondolkodik.
Nem tartom csúnya gonoszoknak a férfiakat. A magyar mentalitással van problémám. Az emberek többsége úgy gondolkodik, úgy éli az életét, amilyen elvekre a szülei, a gyermekkori környezete tanították. Sehol se írtam, hogy a nők hibátlanok lennének.
A nyugatra férjhez menés sok nőnél olyan motiváció miatt történik, hogy arrafelé (elsősorban a német, holland, skandináv területekre gondolok) már sokkal elfogadottabb társadalmilag, hogy a házimunkát megosztják. Kevésbé lesznek túlterheltek a nők, emberibb életet tudnak élni. Másrészt valóban létezik az anyagiakért való házasodás, de akinek az kell, meg is érdemli. Az, hogy sokan minden nőt prostinak néznek, aki a saját hazájánál jobb módú országba megy férjhez, az ugyanolyan ordas sztereotípia, mint hogy lekurvázzák azokat is, akik jóval idősebb párral rendelkeznek. Amúgy nem is mindenki nyugatihoz megy, aki más nemzetiségűt választ. Én személyesen ismerek olyat, akinek kínai a férje, van, akinek arab. Nekem sok éve volt egy félromán párom, echte román névvel (escu végződésű). Mondjuk nekem az apám is félig román, tehát én gyakorlatilag a "saját fajtámmal" jöttem össze. Ha együtt maradunk, most lehet, hogy ma Romániában élnék (nem az erdélyi részen), mert néha ránézek neten, mi lett vele. Néhány éve azt láttam, hogy visszament Romániába. Ennyit arról, hogy senki nem jön össze románnal, bolgárral. Ha valaki nem célirányosan valamilyen nemzetiségűre hajt, akkor a kapcsolatok többsége személyes szimpátiával indul, és másodlagos az illető nemzetisége. Mondjuk azt már 17 évesen megfogadtam, hogy muszlim sose kéne, mert már akkor olvastam a nők helyzetéről az iszlámban. Muzulmán férfiak és európai nők kapcsolata gyakran végződik tragédiával, jobb esetben csak masszív boldogtalansággal.
Az, hogy ritkábban választanak magyar nők kelet-európai férfit, abban benne lehet az is, hogy a mentalitás a magyarhoz hasonló és aki ez elől menekül, nem akar cseberből vederbe kerülni. De ha a szerelem jön, akkor mellékes az, hogy kelet,-vagy nyugat-európai a férfi.

indy0311 2019.08.27. 22:18:54

@Sadist: Egy nagyon becsületes, okos, és egyébként helyes férfi a volt férjem.Akivel lehetett beszélgetni, udvarias, hűséges, és vannak céljai. Humora ugyan nem volt, de ez eleinte nem zavart. Egy szál bőrönddel kezdtük a közös életünket a szülei házában egy évig, aztán külön lakásban, ahol először csak az egyik szobába jutott berendezés. Különböző természetűek voltunk, és mindkettőnket ez vonzotta a másikban, viszont később ez volt, ami miatt problémáink voltak.

Fiatalok voltunk és naívak, amikor összekerültünk. Egyikünk sem gondolta, hogy problémát jelenthet, ha az, ahogy a világról gondolkodunk, nem azonos. Idővel mindketten változtunk, és nem közelebb, hanem távolabbra kerültünk egymástól. Amikor ez már zavaró volt, nem tudtuk megbeszélni, mert még a saját családjában hozzászokott, hogy a családban a férfi a megmondóember. Eleinte ráhagytam, de a köztünk lévő szakadék szélesedésével ez már nem ment. Sokáig azt gondoltam, tudjuk javítani a helyzetet, de mivel folyamatosan mindenért engem tartott hibásnak, nem látta be, hogy kettőnknek együtt kellene dolgozni a kapcsolaton. Ezt már csak akkor kezdte volna el, amikor nekem már késő volt, és már túlléptem rajta lélekben.

A kérdéseidre válasz: a tisztelet hiánya zavart végig, de úgy voltam vele, hogy ha látja, mennyire odateszem magam minden téren, akkor ez majd kialakul. Egyetemre jártam, dolgoztam, sportoltam, háziasszonykodtam, és a gyerekeinkkel is főként én foglalkoztam. Ez mellett mindig számíthatott rám, próbáltam nőként és társként is mellette lenni, de erre nem volt igénye. Zavarta, hogy pörgök állandóan, de közben semmi nem volt elég jó neki. Ha futni mentem, azt mondta, hogy inkább kapálnék a kertben. Ha magánórákat vállaltam, hogy több pénzünk legyen, zavarta, de közben piszkált folyamatosan, hogy nem elég a pénz. Ha szexelni akartam vele, fáradt volt, de az is zavarta,hogy én még nem voltam álmos, amikor ő az volt. Nem volt jó már semmi a végén, amit én csináltam. Próbáltam vele megbeszélni, de arra sem volt nyitott.

Nyilván mindketten megdolgoztunk azért, hogy a kapcsolat elromlott, szóval, nem csak ő a hibás. De tény, hogy nem voltam boldog ebben a helyzetben, és ezért kiléptem. Nem azonnal, jó sokáig emésztgettem a dolgokat. Egyébként azóta még inkább különbözünk egymástól, bár azt gondolom, hogy egész normálisan tudunk együttműködni a gyerekek nevelésében.

Hogy miben fejlődtem? Határozottabb lettem, erősebb. Megtanultam főzni és sütni (amikor összekerültünk, egyedül a tea nem volt kihívás). Türelmesebbé váltam és toleránsabb a korábbiakhoz képest. Újabb nyelvet tanultam, újabb végzettségeket szereztem, kitartóbbá váltam a futás által. Megtanultam egy csomó gyerekdalt, némelyiket furulyán is, rájöttem, hogy nem is olyan szörnyű feladat anyává válni, mint azt korábban képzeltem. Az anyaság által sokkal empatikusabb, érzékenyebb, nyitottabb lettem. Nem tudom...szerintem mindenki fejlődik, az emberi személyiség nem egy statikus dolog.

Az érzelmi intelligencia fogalmát nem én találtam ki, nálam és szerintem nálad is sokkal okosabb emberek határozták meg, talán érdemes lenne utánaolvasnod.

Az AI nődbe minek akarnál vita-panelokat beültetni? Neked elég lenne, ha bólogatna, és az igényeidet kielégítené, nem?

A kivetített érzelmekről: nem, nem vagyok mégcsak dühös sem a soraidat olvasva. Hál' Istennek nem én kell elviseljelek a mindennapokban. Nem én vagyok az, aki a másik nemet lenézi, elítéli. Vannak a férfiak között olyan típusok, amelyeket nem bírok, de ennyi. Azért hiszek abban, hogy van köztetek olyan, akivel jó kapcsolatot tudnánk kialakítani, még úgy is, hogy egy általad mélyen lenézett negyvenes nő vagyok, aki már nem fog gyereket szülni. Attól nem leszek sem értékesebb, sem kevésbé értékes, ha te minősítesz. :)

Almandin 2019.08.27. 22:19:09

@Balogh Zsolt: A testi igények valóban megvásárolhatóak. A lelki igények sosem. Egy prostituált, vagy egy kilóra vett thai feleség lehet, hogy úgy viselkedik, ahogy a szolgáltatás megrendelője kívánja, de szeretetet nem ad. Van, amelyik társalkodónőként is tud funkcionálni, meg álszeretetet tud mímelni anyagi érdekből, de a valós lelki igényeket nem tudják kielégíteni, mert a szeretet szívből jön és nem lehet parancsra előcsalogatni.
40 felett valóban nehezebb új partnert találni, de nem olyan vészes a helyzet. Nekem is van párom, és remélem, a jövőben se lesznek problémáim. Több olyan ismerősöm is van, aki 40, sőt, 50 vagy 60 felett kötött nőként új házasságot vagy kapcsolatot. Nyilván nehezebb, de nem reménytelen.
A házimunkához: egy óra alatt csak nagyon egyszerű, egyszemélyes háztartásokban van meg. Ha a férj minden este friss, minőségi meleg vacsorát kíván és vannak gyerekek is, akiket fürdetni, öltözetni, nagyobb korban leckét kikérdezni kell, akkor már nincs meg napi egy óra alatt.

indy0311 2019.08.27. 22:28:22

@gyalogbaka: Hát, nem tudok mást írni neked, minthogy hajrá. Antonio Banderast kihagyom, köszi, mint ahogy a többi ilyen műlényt is. Hiszek abban, hogy vannak hús-vér férfiak között is normálisak, még a korombeli nők számára is.

Ha neked ezek a bioroidok megfelelnek, nekem nincs ezzel problémám. Ha neked megfelel, hogy tovább fetrengsz az önsajnálatban és a női nem iránti gyűlöletedben, nem akadályozlak meg :) Nincs nő, nincs sírás :) Minden jót kívánok neked.

gyalogbaka 2019.08.27. 22:34:40

@indy0311: Köszönöm a támogató választ. Remélem minden egyes nőtársad nevében szóltál, és nem lesz sírás mikor a bioroidok TÖMEGESEN elterjednek, és a valódi nők kiszorulnak a húspiacról. De miért is lenne, hiszen erős és független minden nő, akiknek annyira van szüksége férfira, mint a halnak biciklire.

indy0311 2019.08.27. 22:34:53

@Almandin: Megint egyetértek veled :) @Balogh Zsolt: Anno férjes nőként minden szombaton reggeltől estig talpaltam, mosás, főzés, takarítás volt, vasárnap meg vasalás este. Nem egy óra volt. Hétköznap esténként vacsi, mosogatás, pakolás (mert a gyerekek után azt is kell). És még ebben nincs benne fürdőtakarítás, az ablakmosás. Esetleg befőzés, sütés és még sok más dolog. Csináltál már házimunkát úgy, hogy családban éltél? Viszont egyetértek veled abban, hogy a harmónia hiányzik, vagy csak keveseknél van meg, és ez szomorú.

Sadist 2019.08.27. 22:45:46

@Almandin: "Ha valaki nem célirányosan valamilyen nemzetiségűre hajt, akkor a kapcsolatok többsége személyes szimpátiával indul, és másodlagos az illető nemzetisége."

Nyilván azért tolják a fesztiválokon a kicsit fineszesebb srácok a vakert angolul vagy németül a magyar csajoknak, mert annyira másodlagos az illető nemzetisége.

"Az, hogy ritkábban választanak magyar nők kelet-európai férfit, abban benne lehet az is, hogy a mentalitás a magyarhoz hasonló és aki ez elől menekül, nem akar cseberből vederbe kerülni."

Akkor miért lehet az, hogy Romániából, Szerbiából is inkább Magyarországra házasodnak a nők, fordítva meg nem igazán? Egyik fele csöbörből vödörbe, másik fele meg nem?

"De ha a szerelem jön, akkor mellékes az, hogy kelet,-vagy nyugat-európai a férfi."

Ja, a szerelem már csak úgy jön, mint a nyári futó zápor. Neked sincs sok fogalmad a nők párválasztási stratégiájáról.

Almandin 2019.08.27. 22:51:09

@gyalogbaka: Egészséges lelki alkatú embereknek kell egy társ, egy hús-vér nemi partner. Azt hiszem, hogy a technikai fejlődés növeli az emberiség elidegenedését. A szórakoztató hi-tech kütyük sokakat egy virtuális világba röpítenek, a való világ unalmassá, ingerszegénnyé és problematikussá válik. Ott van pl. Japán. Hi-tech ország, ahol sokan a problematikusnak ítélt emberi világból a virtuális világba menekülnek. A 30 körüli japánok negyede szűz, dolgoznak és kütyüznek. Olyan fejlett virtuálszex-szolgáltatásokat találtak ki, amely sok passzív, a nőktől rettegő férfit furcsa módon kielégít.
nol.hu/kulfold/20100402-nem_boldogulnak_a_japan_szinglik-609051
magyarnemzet.hu/archivum/hetvegi-magazin/inkabb-szexbabakkal-elnek-a-japan-ferfiak-mint-novel-3886541/
Ez lesz nálunk is idővel. A mai emberek mintha jobban félnének is az emberi kapcsolatoktól, mint a régebbi korok emberei. Ha ez tömegesen elterjed, valóban kihalhat az emberiség, mert totálisan elidegenednek egymástól az elgyávult, természettől teljesen elszakadt egyének.

Sadist 2019.08.27. 22:53:03

@Almandin: "Én nem voltam feleség, viszont az ismeretségi körömben rálátok az átlagos (!) életszemléletre. Ismertem/ismerek nem átlagos férfiakat, párokat ebből a szempontból, de a magyar emberek (a nők is) kb. 80-90 százaléka a fent leírt módon gondolkodik."

Pontosabban kapsz egy photoshoppolt képet a magukat mártírnak beállító feleségektől.

Almandin 2019.08.27. 23:04:30

@Sadist: Tény, hogy sokan kötnek érdekházasságot. Manapság Európában újból divat lett, de álszent módon: szerelmet hazudnak, de valójában az anyagiakra hajtanak. Egy ázsiai nyílt érdekházasság ennél sokkal őszintébb és korrektebb. De ez nem jelenti azt, hogy mindenki érdekből házasodik.
Nő létemre én biztos bolond vagyok, mert engem még sose tartott el férfi, le is sülne a pofámról a bőr. A szerelem meg sokszor valóban hirtelen érkezik, nem vártan, de nem minden szerelemből lesz házasság. Sőt, sokszor kapcsolat se, mert gyakran egyik vagy mindkét fél már foglalt.
Sejtem, hogy te azt gondolod női párválasztási stratégiának, hogy zsebturka, ha elég gazdag a pasi, akkor női praktikákkal való megfogás aztán manipulálás egy életen keresztül. Nos, sok ilyen nő van. A rokonságomban is akadnak, igazi hátbaszúrós, álszent kígyók (bár ez sértés a pompás kígyókra nézve), utálom is őket alaposan.

Sadist 2019.08.27. 23:13:52

@indy0311: "Az érzelmi intelligencia fogalmát nem én találtam ki, nálam és szerintem nálad is sokkal okosabb emberek határozták meg, talán érdemes lenne utánaolvasnod."

Képzeld, már utánaolvastam és nem egy előadást végighallgattam, úgyhogy bátran mondhatom, hogy messze tájékozottabb vagyok a témában, ezért is mertem megjegyezni, hogy az érzelmi intelligencia egy hangzatos bullshit.
Ha érdekel, akkor itt van egy rövid összefoglaló arról, hogy miért: www.youtube.com/watch?v=3QeRB-XbM2s

"Az AI nődbe minek akarnál vita-panelokat beültetni?"

Ki akart AI nőt? Azt írtam, hogy annyira sablonos és kiszámítható a gondolkodásotok, hogy mire mit fogtok reagálni, milyen panelekkel fogtok előjönni, hogy egy egyszerű chat robotot lehetne írni rá. Tudod, olyat, mint amik az ügyfélszolgálati oldalakon vannak.

"Nem én vagyok az, aki a másik nemet lenézi, elítéli."

Tiszta szerencse, hogy én se.

Almandin 2019.08.27. 23:23:25

@Almandin: Megtaláltam a legszenzációsabb cikket a témában, olvassátok:
24.hu/szorakozas/2017/07/19/csaladjukat-is-elhagyjak-a-japan-ferfiak-muanyag-szerelmeikert/
A riportalanyok egyik-másikát megsajnáltam. Többükön látszik, hogy súlyos lelki sérülés után fordultak a szexbabáikhoz. De jobban tették volna, ha elmennek pszichoterápiára, és keresnek egy nőt, aki szereti őket. Egyrészt nem minden japán nő jégszívű, másrészt előttük is nyitva a pálya, hogy más nemzetiségű nőt válasszanak. Gyalogbaka hasonló lelki sérüléssel küzdhet, mint ezek a japán pasik.
Amúgy az, hogy többen élő embernek tekintik a szexbabáikat, az az objektofília egy fajtája. Úgy látszik, hogy ez a fajta perverzió nagyon gyakorivá válik a jövőben. Bár sokan építményekbe vagy autókba , motorokba szerelmesek és szexelnek velük (pl. kipufogócsövön keresztül, nem vicc), ez ugyanannak a dilinek tűnik. Súlyos lelki sérülés vezet idáig.

3Omg0 2019.08.27. 23:32:03

@Almandin
írtam neked a blog-hu-n, majd olvasd el légyszives :)

indy0311 2019.08.27. 23:34:05

@Sadist: A hozzászólásaidból pedig épp ez látszik. Azt hangoztatod, hogy a nőket az érdekeik vezérlik. Te írtad fentebb, hogy

"AHAHAHAH, menetrendszerűen előjön a teljesen élethű szexbabák kapcsán ez a vagdalózás, de azt még soha egyetlen nő se tudta megindokolni, hogy ő mégis mivel jobb egy tömeggyártott szórakoztatóipari eszköznél. "

Ebből úgy tűnik, hogy a nőket nem tartod jobbnak egy tömeggyártott szórakoztatóipari eszköznél.

"Kinek kellene hosszútávra egy olyan nő, aki még gyereket se tud/akar szülni?
(Nyilván költői kérdés.) "

Ebből pedig egyértelmű, hogy egy nő szerinted csak akkor értékes, ha gyereket akar/tud szülni.

Volt valahol egy olyan kommented is, ahol az érdekekről írsz. Hogy a nők a pénzre hajtanak. Ezt kedveskedésnek szántad volna, csak félreértettem?

Az utsó bejegyzésedben meg megint azzal jössz, hogy sablonosnak és kiszámíthatónak tartod a gondolkodásunkat. Ez sem arra mutat, hogy tisztelnéd a női nemet.

Nem keresgélek tovább a kommentjeidben példák után, de csak úgy süt a soraidból a cinizmus, és a nők lenézése.

Almandin 2019.08.27. 23:51:49

@3Omg0: Köszönöm, olvastam.
Ha nem haragszol, itt válaszolok (csak kevés, kiválasztott kommentelő ismerheti a valós kilétemet).
Én már edzett vagyok. Hozzászoktam a troll típusú, őrült hozzászólókhoz. Annak érdemes űzni a kommentelés műfaját, aki lerázza magáról a rosszindulatú hozzászólókat. Nem szabad, hogy megérintsen-ez a kulcsa a dolognak. A pozitív kommentelőkkel előfordult már, hogy váltottam privát levelet, volt, akivel még személyes barátkozásig is eljutottam.
Mindenesetre köszönöm leveledet.

gyalogbaka 2019.08.27. 23:57:08

@Almandin:
"A 30 körüli japánok negyede szűz"
Ez nem véletlen. Egyszerűen nem ütik meg a mércét, egyetlen épkézláb nő se foglalkozik velük, mert a herceget várja 40 éves koráig.
A már nem szűz népesség másik negyede azért nem szűz, mert vagy kurvához jár, vagy olyan szinten kiéhezett, hogy bármit megdug amin lyuk van(böllér), így lesz pasija az igazi vaddisznó némbereknek, teheneknek, meg a pszichiátriai eseteknek. "Never put your dick in the crazy." By Terrence Popp

Sadist 2019.08.28. 00:07:51

@indy0311: "Azt hangoztatod, hogy a nőket az érdekeik vezérlik."

Kiket nem?

"Ebből úgy tűnik, hogy a nőket nem tartod jobbnak egy tömeggyártott szórakoztatóipari eszköznél."

Nem, ebből úgy tűnik, hogy a nők meg se próbálnak versenyre kelni egy szórakoztatóipari eszközzel. Arra lettem volna kíváncsi, hogy mégis miért? Azért, mert nem tudnak semmivel többet nyújtani, vagy valami más oka van?

"Ebből pedig egyértelmű, hogy egy nő szerinted csak akkor értékes, ha gyereket akar/tud szülni."

Egyrészt számomra, másrészt már kb. ezredszerre írom le, hogy párkapcsolati szempontból. Attól még lehet jó tanár, gyógytornász, kozmetikus, akármi, de párkapcsolati szempontból már közel sem olyan értékes.

"Volt valahol egy olyan kommented is, ahol az érdekekről írsz. Hogy a nők a pénzre hajtanak. Ezt kedveskedésnek szántad volna, csak félreértettem?"

A pénzre IS hajtanak, de ezen mi a lenézés? Ez egyszerű tény. Azokat valóban lenézem, akik csak a pénzre hajtanak, ahogy ti is lenézitek azokat a férfiakat, akik meg csak szexre hajtanak.

"Az utsó bejegyzésedben meg megint azzal jössz, hogy sablonosnak és kiszámíthatónak tartod a gondolkodásunkat."

A tiéteket, akik itt kommenteltek, meg a hozzátok tökéletesen hasonló kommentelőket a blogszférában. Fölösleges a teljes női nem mögé bújni, annak közel sem vagytok reprezentatív részhalmaza.

Sadist 2019.08.28. 00:22:07

@Almandin: "Egy prostituált, vagy egy kilóra vett thai feleség lehet, hogy úgy viselkedik, ahogy a szolgáltatás megrendelője kívánja, de szeretetet nem ad. Van, amelyik társalkodónőként is tud funkcionálni, meg álszeretetet tud mímelni anyagi érdekből, de a valós lelki igényeket nem tudják kielégíteni"

www.youtube.com/watch?v=1mR9hdy6Qgw
A Google AI-ja meg már simán átmegy a Turing teszten.

"mert a szeretet szívből jön és nem lehet parancsra előcsalogatni."

Legalábbis ebbe az utolsó szalmaszálba kapaszkodtok, hogy még tudtok adni valamit a férfiaknak, amit senki más, de újból visszautalnék a rövid, de annál velősebb videó részletre. Ha nem tudod megkülönböztetni a valóditól, akkor számít bármit is?

indy0311 2019.08.28. 00:25:26

@Sadist: Vannak, akiket nem az érdek vezérel. Egyszerűen jól elvannak együtt, nem bármilyen érdek, hanem személyes vonzódás miatt.

Miért akarnék én vagy bármely nő versenyre kelni egy lelketlen szórakoztatóipari eszközzel? A létezésünk célja nem a férfiak szórakoztatása. Egy eszköz a büdös életben nem fog empátiát érezni, nem ad érzelmi hátteret, nem láthatsz a szemében a vágyat vagy bármilyen érzést irántad, nincs cinkos mosolya, nem cirógatja spontán a hátadat vagy a karodat, amikor összebújtok. Nem szül neked gyereket, akiben saját magatokat látjátok viszont, nem követ el hibákat, ami által az esendőségét is szeretheted. Soroljam még? Egy eszköz - legyen az bármilyen fejlett, akkor sem lesz soha egyenrangú társad.

A gyerekszülés: igen, vágom, hogy számodra ez fontos, oké. De tudod, vannak, akik egy újabb párkapcsolatban már nem hajtanak gyerekre. Az én szememben például biztos nem jelentene extra értéket egy férfiban, ha gyereket akarna. Nem az én célcsoportom és kész. Ez nem jelenti azt, hogy ettől kevésbé értékes párkapcsolati szempontból, csak számomra nem vonzó.

A pénzre hajtás...nem, nincs igazad már megint. Köszi szépen, képes vagyok magamat és a gyerekeimet eltartani, sőt, úgy, hogy az exférjet sem nyúlom le, váláskor sem tettem. Biztos, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Szerintem sokan vagyunk, akik nem akarunk egy férfitól (vagy bárkitől) anyagilag függeni. Gazdag pasi = függés, köszi, nem gyerebe.

Nem bújok/bújunk senki mögé. Egyszerűen próbálunk válaszolni, megosztani a gondolatainkat, mint ahogy azt te is teszed. Ugyanannyira reprezentáljuk a női sokaságot, mint te a férfiakét. Ennyi erővel - ha az általam olvasott blogokon kommentelő férfiakat venném alapul - azt gondolhatnám, hogy nincs remény a női nem számára. Sőt, mivel negyven múltam, fel is vághatnám az ereimet, mert úgyis magányos leszek.

Sadist 2019.08.28. 00:56:10

@gyalogbaka: "Ez nem véletlen. Egyszerűen nem ütik meg a mércét, egyetlen épkézláb nő se foglalkozik velük, mert a herceget várja 40 éves koráig."

Plusz ott van az óriási nyomás a japán férfiakon, hogy egyedül tartsák el a családot. A kínaiaknál is kilátásban van egy vaskos demográfiai katasztrófa, mert a nők is elkezdtek tanulni, a tanultabb nőknek meg magasabbak az elvárásaik a partner iskolázottságával kapcsolatban, csakhogy ilyen férfiből meg kevés van. Érdekes módon minél iskolázottabb egy férfi, annál valószínűbb, hogy talál feleséget, viszont minél iskolázottabb egy nő, annál kisebb az esélye, hogy férjhez tud menni.

Stefan Molyneux-nek volt egy nagyon tanulságos beszélgetése egy 32 éves svéd orvos csajjal. Na ő a modern, tanult nők állatorvosi lova volt, szinte minden hibát elkövetett a párkeresésben, amit csak lehetett.
Több mint egy óra, de érdemes végighallgatni, a 20-30 éves nőknek különösen.
www.youtube.com/watch?v=s_p0rYaTzJo

Öröm látni, hogy más is nagy kedvelője Popp bácsinak :)

gyalogbaka 2019.08.28. 09:04:09

@Almandin:
Szóval kiegészítve az előző hozzászólásomat kijelenthetjük hogy a japán nők minimum 60%a szarba se nézi a japán férfitársadalom minimum 60%át. Van az 80-80 is, vagyis a női populáció 80%a csakis és kizárólag a felső 20%kal képes elképzelni egy átmeneti romantikus kapcsolatot, már amíg házasság és gyermekszülés után végleg el nem hidegül a mocskos disznótól.

Sadist. Igen, Mr Popp nagy király! Nameg TFM a próféta. Sandman még jókat mond.

gyalogbaka 2019.08.28. 09:07:36

@Sadist: kedvencem:
youtu.be/NLQ7DSgYwkY
Türelmetleneknek, kb 04:40 nél kezdődik a vizuális bemutató, addig matematika van, alátámasztandó a látottakat.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.28. 09:28:15

@gyalogbaka: Nyilván lehet találni olyan nőket (és amúgy férfiakat is), akik alapvető érvelési hibákat követnek el és/vagy problémát okoz nekik az elemi aritmetika. De most komolyan: neked (és az alkotónak) lelki kielégülést okoz az, hogy ezeknél az embereknél jobban érvelsz és jobban tudsz számolni?

gyalogbaka 2019.08.28. 11:32:20

@Egon Estragon:
Neked is elment a cikk lényege a fejed felett. Nem az előrángatott levélen van a lényeg, hanem a matekon, és a vizuális bemutatón. 14-34 éves koráig ennyi dzsúzzal bírkózik meg egy modern nő.
Angolul nem tudóknak:
Első üveg, ezt megiszod. Az "A" lyuk. Mond szépen AAAAAA!
Második üveg, a hajadra, arcodra, hátadra, pocidra. Selymes haj, és bőrápoló.
Harmadik üveg. Ebből lesznek a csillagszemű trófeák, a mama kedvencei.
Utolsó fél gallon... A BARNA lyukba. Tagadhatod ahogy akarod, de mi tudjuk. Van az a pasi akinek megcsináltad/megcsinálod bármikor.
500 mérföld fasz, 14-34 éves korig, 6-8 inch lökésenként, 100 lökés per együttlét, 20 év alatt átlag minden 3. nap, ebbe belejön az egyetemi évek extra bulikázós mindennapjai, meg a sírós hét, amikor nem volt semmi. A matek ott a falon, a végeredmény meg vizualizálva. Ezért nem kezdünk 35 éves nőkkel. Jó étvágyat!
Igen, tudom, vannak az apácák, de minden apácára jut 10 olyan ribanc, aki sokszorosan túlteljesíti a fentebb leírtakat.

3Omg0 2019.08.28. 11:42:32

@gyalogbaka: és te mindent elhiszel amit látsz? És mert ezt tapasztalod? Ezek a ti tapasztalaitok, nem MINDENKINEK a tapasztalatai. Mivel ti csak így látjátok a nőket, ne csodálkozz ha TÉNYLEG csak ilyen nők fognak veletek szembejönni.
Erkölcstelen férfi mindig is erkölcstelen nőt fog vonzani.
És mielőtt megkérdezed, nem vagyok nő.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.28. 14:41:26

@gyalogbaka: Szóval rólad azt tudtuk meg, hogy

1. Így látod a világot (legalábbis a világban a nőket)

2. Csalódtál azon nőkben, akik hajlandóak voltak veled kapcsolatot kezdeményezni.

Vajon létezik összefüggés az egyes és a kettes pont között?

Sadist 2019.08.28. 18:00:23

@Egon Estragon: Ha lenyitod a videó alatt a leírást, akkor találsz ott egy ilyet:
Kategória Humor

Nyilvánvalóan a szórakoztatás az elsődleges célja, nem a fantasztikus matematikai képességek csillogtatása.
Jeff Bezos válásánál is kiszámolta, hogy tolásonként mennyit keresett az ex-feleség :D
www.youtube.com/watch?v=c1ak2G_JSzY

Sadist 2019.08.28. 18:03:56

@3Omg0: "És mielőtt megkérdezed, nem vagyok nő."

De férfi se :D
(srywok, annyira magas labda volt)

Sadist 2019.08.28. 18:05:46

@Egon Estragon: Érdekes, hogy még mindig csak a hozzászóló személyével foglalkoztok, nem a kijelentéseivel és azok igazságtartalmával.

3Omg0 2019.08.28. 18:10:10

@Sadist: hmm nem tudtad kihagyni :D :D
mondjuk tényleg magas labda volt, ez el kell hogy ismerjem XD

3Omg0 2019.08.28. 18:13:44

@Sadist: mert ezek nem teljes női társadalmat érintő igazságok, hanem olyan "tények" amik a ti saját tapasztalataitokon alapulnak
rengeteg ilyen nő van, mint akikről írtok ezt nem tagadom, de rengeteg olyan nő is van akik nem ilyenek
az összes red piller mind párkapcsolatokban csalódott ember vagy elvált, vagy még párja sem volt és a többiek véleménye és tapasztalata alapján már nem mer lépni női ügyben

3Omg0 2019.08.29. 09:10:27

@gyalogbaka: meghallgathattuk egy amerikai véleményét, aki szerint ki kell hogy robbanjon a 3ik vh-nak vagy meg kell alkotni a mesterséges méhet és akkor a nők fognak teperni a férfiakért, mert mi leszünk a "hiánycikk". Asszem a 6-7ik percnél a tag be is mondja, hogy egy háború miatt 1 férfira jut 4 nő, akár megerőszakolni és megölni is meglehet őket, mert akkor is jut bőven punci....Kajak egy ilyen figurával értsek egyet???
Igazi 2 bites gondolkodás, ráadásul a feministák pont ugyanígy gondolkodnak.
Ahhoz hogy egy jól működő társadalmat kapjunk, ehhez együttműködés kell, ezt még a legpatriarchálisabb emberkék is elismerik.

3Omg0 2019.08.29. 09:17:02

@gyalogbaka: de abban egyetértek, hogy ez a fajta feminista agyhalál ami most megy, ez tarthatatlan

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.29. 09:27:59

@Sadist: Én a kijelentésével foglalkozom, csak nem annak az igazságtartalmával, hanem azt állítom, hogy beteges így gondolkodni. Érted, ez olyan, mintha abból állna az életed, hogy állandóan olyanokat számolnál, hogy hány kilós lapáttal és mekkora sebességgel kell egy csecsemőt fejbevágni, hogy 90%-os valószínűséggel meghaljon, vagy adott sebességű ventillátorba beleszarsz, akkor milyen messzire fog repülni a szar, vagy még sorolhatnám. Aztán itt óbégatnál, hogy miért nem akar értelmes ember kapcsolatot veled, pedig a számításaid pontosak. És nem értenéd, hogy nem az a lényeg, hogy pontosak-e a számításaid vagy sem.

A másik állításom meg az volt, hogy ha te szórakoztatónak/humorosnak tartod azt, hogy egy embercsoportot (jelen esetben az 50 éves nőket) a méltóságukban megalázzál, akkor predesztinálva leszel, hogy milyen nők hajlandóak veled bármiféle kapcsolatot, és abból nagyon torz képed lesz a világról. Ráadásul ezzel a torz képpel a saját filozófiádat erősíted, azaz van egy pozitív visszacsatolás is, ami nehezíti a tisztán látást és az adott helyzetből való kitörést.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.29. 09:29:40

@gyalogbaka: Ne hagyjuk ki a szakértőket sem, hogy hogyan kell készülni az atomháborúra :)

www.youtube.com/watch?v=fAL-0tMi1lA

gyalogbaka 2019.08.29. 09:50:11

@3Omg0:
TFM az az ember, aki a képedbe bassza a keserű valóságot. Bármi amit leírt, az a valóság. Nem tudod észre vetted e, de van afrikában 100 millió nigger, aki szeretne európába jönni, és még 100 millió indul meg ha az első 100 millának sikerül. ennél nagyobb számokat lehet kivetíteni keleti irányban pakisztán, india, afganisztán irányában. Háború lesz. Ami most van, az a történelemnek eg igen bizarr, érthetetlenül békés pillanata, amit az USA-USSR szembenállás, és a MAD Mutually Assured Destruction hívott életre. Visznt a hidegháborúnak vége. Nincsenek erővel kikényszerített határok. Globális népvándorlás van. Azokra a területekre ahol fogy a népesség, beözönlik az eltérő kultúra, és mivel nincs/nem marad elég fehér ember hogy kikényszerítse az asszimilációt, a bevándorlók formálják európát indiává, szomáliává, afganisztánná. Minden amit fentebb leírtam, meg fog valósulni. A nők arca kegyetlenül be lesz verve, és férfi családtagjaik hulláján fogják őket teherbe erőszakolni a próféta dicsőségére a hódítók. Vagy jön a mesterséges anyaméh/bioroid, esetleg 3. lehetőségként megnyeri a maradék fehér ember ezt a harcot egy brutális, fajirtó polgárháborúban, ami addig fog menni, amíg vagy a fehér férfi, vagy az összes színes humanoid gyökeresen ki lesz irtva a kontinensről. És akkor a fehér győzelem esetén a maradék fehér férfi azt csinál majd amit akar. Mégis ki fogja őket megakadályozni? Harcedzett, állig felfegyverzett tömeggyilkosokról beszélünk. Ott nem lesz feminizmus. A fennmaradó nőket elosztják egymás között, és senkit nem fog érdekelni ha valamelyiknek fájni fog a feje. Fel lesz pofozva a gecibe, amíg nem hajlandó szopni.
Hacsak a mesterséges anyaméh/bioroid nem kerül ki a TÖMEGEKHEZ, akkor a női jogok meg fognak szűnni. Brutálisan, és véresen. Már csak az a kérdés, hogy milyen színű lesz az a gyermek, aki 1000 év múlva ennek a kontinensnek a mezőit tapossa: Fekete vagy fehér? És nincsen más, ennél fontosabb kérdés.

gyalogbaka 2019.08.29. 10:09:07

@3Omg0:
Együttműködés... Patriarchátusban együttműködés van, és működött az elmúlt 200 000 évben. Apuka meghágta anyukát, akár tetszett annak, akár nem. Ebből lett sok kis gyermek, akik továbbvitték a törzs örökségét. Amelyik törzsben nem így votl, az a törzs kihalt. Egy kis törzyben van 10 harcos amazon, 10 harcos férfi, 10 öregasszony, és 10 öregember+ a gyermekek. Ez a törzs elmegy háborúba, és 50%os veszteséget szenved. 5 szülőképes nőjük maradt. eközben a szomszéd kb azonos törzs, akit majdnem kiirtottak, 80%-os veszteségekkel elmenekült. a maradék két férfi teherbe rakja a 10 nőt, akiket nem engedtek férfiként tetszelegni, és pár év múlva melyik törzs van előrébb? Évi 5 gyermek vagy 10?
A nőt az evolúció gyermeknevelésre optimalizálta. Sok másra is alkalmas, de a történelmi/népesedési statisztikák azt mutatják, hogy azok a törzsek akik az asszonyaik wannabe vágyait előtérbe helyezik a fajfenntartáshoz képest, azok eltűnnek. A moszlimniggerek 6-8 gyereket szülnek. A német némber jó ha egyet, mert a gyermek csak akadályozza őnagyságát a karrierje, és az álmai kiteljesedésében. Így aztán bármelyik nép ami a női jogokat erőlteti, idővel el lesz taposva azok által, akik ezeket a jogokat magasról leszarják. Az emancipált nő, társadalmi aberráció, és önmagát korrigáló probléma, mivel az érintett társadalom felszámolja önmagát. A 19. századi módi szerintem elfogadható kompromisszum lenne. A nőknek relatíve szabad élet, férjeik irányítása alatt. Az alternatíva? Alaaaaaah aaaakbaaar! Afgán kecskepásztor felesége. Lehet választani.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.29. 10:44:09

@gyalogbaka: az apokalipszis-várás mindig is a jelenben magukat nem találók filozófiája volt.

A történelem ismétli is önmagát, meg nem is. A mai háborúkat gazdasági fronton vívják egyre inkább, és nem hagyományos fegyverekkel. A bevándorlás valós probléma, de az Iszlám államnak még a hagyományosan iszlám többségű helyeken sem sikerült tartósan megvetnie a lábát.

Mi van a 100 millió afrikaival/pakival/afgánnal? Honnan fegyverzed fel őket? Hogyan logisztikázod őket, hogy egyáltalán Európa/Amerika közelébe érjenek? Honnan az a gazdasági erő, ami ezt finanszírozza? Nem gondolod komolyan, hogy lesz egy olyan háború, amelyben milliószámra jönnek a pakik, feketék ásóbotokkal meg Kalasnyikovokkal mondjuk Apache helikopterek ellen? Eleve ezek a népcsoportok egymással sem bírnak szövetkezni, ld. India-Pakisztán ellentét, szunnita-shiita ellentét. Sokkal előbb fognak háborúk kitörni a helyi erőforrásokért (ahogy a szunnita-shiita háború lényegében már zajlik), mint hogy ezen erők egységben támadják Európát/Amerikát. A feketéket is egységes erőnek gondolni badarság, emlékezz pl. az ugandai népírtásra.

Szóval azt gondolom, hogy a probléma valós, a kezelése sokszor kérdéseket hagy maga után, de apokalipszist vizionálni, pláne könyör-punciért, nőket fenyegetve, enyhén szólva is nevetséges.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.29. 10:53:43

@gyalogbaka: felhívnám a figyelmedet a hazai roma lakosság meglehetősen sikertelen integrációjára. Az itt leírt filozófiádat 40-50 évvel ezelőtt simán elmondhattad volna, csak a kedvenc ellenségeidet le kellett volna cserélni a romákra. És az integráció lényegében sikertelen, problémák vannak, de a helyzet akkor sem annyira apokaliptikis, mint ahogy te azt szeretnéd hinni az ingyenpunci reményében.

A mostani bevándorlásihulámból sem lesz olyan apokalipszis, mint ahogy te arról álmodsz. A problémákat meg lehet nézni pl. Franciaországban, ahol a bevándorlás a volt francia gyarmatokról jóval előbb elkezdődött. Igen, vannak problémák, egészen evidensen a radikális iszlám terroristák ott tudták befészkelni magukat. De abban tévedsz, hogy az egyedüli megoldás az, ha Mariska szófogadóan rábukik a cerkádra.

Almandin 2019.08.29. 11:52:47

@Egon Estragon: Abban egyetértek, hogy nem egységesek, de egyvalamiben igen: szeretnék megszerezni Európa erőforrásait, sőt, területét. Ezt okosabb elemzők már kielemezték 40-50 éve, megjósolták a nagy migrációs hullámot.
Az igazi baj akkor lesz, ha a klímaváltozás miatt a Föld nagy területein elfogy a víz és az élelem, olyan forróság lesz, hogy lakhatatlanná válnak hatalmas területek. Akkor már nemcsak a kapzsiság és az iszlám terjesztése fog elindítani sok millió embert, hanem a szomjhalál előli menekülés is. Valóban az a gond, hogy a kevésbé civilizált területeken barbárabb az emberek gondolkodása, középkorias az életmód (attól függetlenül, hogy mobiljuk már van). Ha ők tömegesen idejönnek, valóban lehet tömeges nemi erőszak, népirtás, az európai kultúra eltörlése. Sajnos a történelemben nem egy példa volt hasonlókra.
Komoly katonai erővel lehetne védekezni ellenük, de Európa el fog esni, mert a politikusok többsége nem mer fellépni velük szemben, félve a rasszizmus vádjától. Itt összekeverik az önvédelem jogát az antihumanizmussal, rasszizmussal, pedig egy invázió ellen minden épeszű nép védekezik. Az európaiak többsége elvesztette a józan eszét ebben a vonatkozásban. Egy elkorcsosult, életképtelen mentalitású társaság lett az európai, tisztelet a kivételnek.
Én nem utálok senkit bőrszín, etnikai hovatartozás miatt, de ha el akarják venni, ami az enyém, azt nem tolerálom.
Európa ott fog nagy öngólt rúgni, hogy pont az európai vívmányokat fogják elveszteni azzal, hogy az emberi jogokra hivatkozással beengedik a hódítók tömegeit. Pont az emberi jogokat fogják először elvenni a jövendő iszlám uralom idején.

3Omg0 2019.08.29. 11:53:33

@Egon Estragon: szerintem kár ezen vitatkozni, neki ez a valósága, ő ezt látja
amúgy gyalogbaka, ha szted az együttműködés hogy apuka meghágja anyukát akár tetszik neki akár nem, akkor nálad igen komoly bajok vannak, ugyanis amit leírtál azt úgy hívják hogy NEMI ERŐSZAK. TFM a valóság? Nektek kik szerint egy nő nem más mint gyerekgyártó gépezet, akiket nyugodtan meg lehet erőszakolni mert ez a szerepe...hát gratulálok

indy0311 2019.08.29. 12:02:23

@gyalogbaka: megnéztem. Szépen felépített érvelés, bár nyilvánvalóan egy olyan világból indul ki, ahol a férfi a központi figura, a nők pedig épp a helyzettől függően (hogy épp mekkora a hiány a férfiból) szolgálják ki őt, tulajdonképp bio-díszletek. Az érvelés alapja a probléma.

A férfiak és nők hasznosságát a video a fizikai erő és a reproduktivitás alapján határozza meg, ami szerintem eleve egy hibás kiindulási pont. Persze, hogy ti férfiak - legalábbis többségben - fizikailag erősebbek vagytok, mint a nők. És persze, hogy a jövőben simán lehetséges olyan reprodukciós technológia, amely a nőket a reprodukció szempontjából feleslegessé teszi.

De ugye, látod, hogy nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is degradálja ez a gondolatmenet? Hiszen lecsupaszítja a férfit valami izomagyú ösztönlénnyé, akinek a nők csak játékszerek. A férfi lelkét csak a férfi felmenő alakítja szerinted? Vitatod azt, hogy a női lélek finomsága, a kedvesség, a jóság, a lelki - érzelmi melegség fontos dolog? Az emberi túlélés nem kizárólag a fizikai erő függvénye - vagy ezt is vitatnád?

A világ úgy lett megteremtve, hogy mind a férfi, mind a nő princípium kiegyensúlyozottan megvan benne. Egy mesterséges lény vagy technológia nem fogja pótolni a női princípiumot, mint ahogyan az ilyen jellegű férfi-utánzat sem a férfiakét. A nyers erő segítségével a világ megrekedt volna az ősember szintjén.

Miért nem lehet egyszerűen tisztelni egymást - a nők és a férfiak kölcsönös tiszteletét miért érzitek ti kínosnak? Annyira kibukik a "savanyú a szőlő" felfogás belőletek. Nektek nem jutott, vagy szar jutott,most akkor már minden nő szar? Most már akkor a nők alsóbbrendűségét kell elméletekkel bizonyítani?

Illetve, visszacsatolnék Mr. Popp-ra is. Belenéztem abba a videoba is, csakhogy értsem, mire utalsz. Ha te olyan nőkkel voltál eddig, akik ilyen szinten tolják a dolgokat, akkor nagyon belenyúltál...a nők többsége nem ebbe a kategóriába tartozik. De megintcsak az az érzésem, hogy nem a megfelelő körben keresgéltek. Mit várnál egy nőtől? Egyáltalán ezzel tisztában vagy?

Érdekes amúgy: ha a nő nem enged titeket a fenekébe, akkor már prüd, ha beleenged, az meg szégyellnivaló. Ha nincs nagy tapasztalata szex téren, akkor almás, mert nem tudja a porno-like igényeiteket teljesíteni. Ha tudja, esetleg nagy tapasztalata van, akkor meg már egy ribanc, és már nem is kell, mert pfujj, mennyien beleeresztették. Popp meg ti itt a hímsoviniszta körből totál szánalmasan toljátok, süt a lúzerség róla és rólad is. Ideológia-gyártásban vagytok max. jók.

Viszont mivel egyáltalán nem hatnak rátok az észérvek és a tények, és ha tényleg azt gondolod (gondoljátok), hogy a ti magasságotokig egyetlen női lény sem érhet fel, és inkább kivárjátok a bioroidokat vagy azt az időt, amikor már egy, a ti szinteteken lévő férfinak is jut számos nő, hát megintcsak hajrá. Bár, ez az idő remélhetőleg nem fog eljönni, mert előbb utóbb az emberiség felfogja, hogy a hatalomvágy, háború, gyűlölködés, kapzsiság helyett más dolgok visznek előre. Mindezek okozzák az éhséget, a háborúkat, a migrációt, a Föld és a környezetünk folyamatos és egyre gyorsuló pusztítását. Ha pedig nem történik meg ez a felismerés, és globálisan nem változtatunk nagyon gyorsan jó irányban, az emberiség konkrétan kihal vagy csak néhány "példányban" marad fenn ezen a Földön.

Almandin 2019.08.29. 12:28:01

@indy0311: Egyébként gyalogbaka és Sadist pl. nem is szeretgetné a szexrobotot. Az általam belinkelt cikkben, ami a japán állapotokat taglalja, több férfi interjúalany is szeretgeti-dédelgeti a szexbabát, a hiányzó szeretetigényét is ki próbálja elégíteni vele. Attól ez még kóros, nekik egy jó pszichoterápia kellene, és talán visszatalálnának a hús-vér nőkhöz. Gyalogbakánál azt érzem, hogy neki a szexrobot is csak ürítésre kellene, eszébe se jutna dédelgetni, szeretetet érezni irántuk, mert a hozzá hasonló férfiak az élő nőket is csak két dologra tartják: cselédnek és dugni (nem szeretkezni). Esetleg még gyerekszülő gépnek. Pszichopata beütése lehet. Nem hiszi, hogy egy nőnek is lehetnek érzelmei, szerethet is, meg hasonlók. Az ilyen pasik szoktak értekezni arról, hogy a nők buták, hülyék, nem lehet velük beszélgetni, stb.

indy0311 2019.08.29. 14:07:00

@Almandin: Igen, egyetértek veled. Elolvastam azt a japános cikket, és nagyon szomorúnak találom ezt a jelenséget. Azoknak a férfiaknak is komoly problémái vannak, de ott a társadalom alapból egészen más hozzáállású, mint nálunk.

De visszatérve most ide: igen, én is azt gondolom, hogy ez a fajta hozzáállás , amit ezen a fórumon Gyalogbéka és Sadist képvisel, nagyon nem egészséges vagy normális. Kérdés, hogy tényleg ennyire érzéketlen valaki lelkének minden rétegében, vagy belül van esetleg egy segítségre szoruló, bizonytalan személyiség, akit talán egy szakember vagy egy nagyon rátermett nő el tud érni.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.29. 14:36:52

@indy0311: Szinte bizonyosan van valahol mélyen egy segítségre szoruló személyiség ezekben az emberekben, de ezt sokszor még egy szakember sem tudja elérni. Gyalogbaka kommentjeiből pl. tudjuk azt az infót, hogy ő a szülei és nagyszülei normáit próbálta követni sokáig. Azoban a mai világban sokszor a szülői normák sem működnek, nemhogy a nagyszülőiek. Ha ez a normaadás megspékelődött egy szigorú elvárással (lényegében merem azt feltételezni, hogy mérgező szülei voltak... :/ ), akkor ebből máris adódhat egy olyan kognitív torzulás, ami elvezethet oda, amit most és itt realizálhatunk. Egyszerű kognitív torzulás a végletekben gondolkodás: ha nem boldogulunk a nagyszülők normáival a XXI. században, akkor majd biztos az a norma lesz a megfelelő, hogy minden nőre úgy tekintünk, hogy közben már számoljuk, hogy az eddigi szexuális kapcsolataiból hány ml ondó került a testére. Mintha a két véglet között nem lenne semmi.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.29. 14:49:55

@Almandin: Nem akarom tagadni, hogy probléma lesz a bevándorlásból, mint ahogy már lett is belőle, én csak amellett érvelek, hogy nagyon nem tartom valószínűnek azt az apokaliptikus kimenetelt, amit itt vizionáltok.

1. Egyfelől egy külső, explicit támadást hagyományos háború formájában elképzelhetetlennek tartok. Akkora a technikai és gazdasági különbség a fejlett és a fejlődő világ között, amit a fejlődő világ nem tud embererőben kompenzálni. Direkt nyugat-európai támadást elképzelhetetlennek tartok, és a Balkánon sem fog tudni átjutni egy front úgy, mint ahogy 1300 és 1500 között 200 év alatt átjött. Ennek ellenére lehetnek támadások, hasonlóak vagy akár súlyosabbak is, mint amilyen terrortámadásokat megéltünk az elmúlt 20 évben.

2. Egy belső hatalomátvétel is lényegében elképzelhetetlen. Abban a pillanatban, hogy egy radikális iszlám fundamentalista párt bekerül valamelyik európai ország parlamentjébe, észbe fognak kapni az emberek. Nem kellene a mostani politikai hozzáállást a következő 20-30 vagy még több évre kivetíteni, a politikai hozzáállás szervesen változni fog az eseményekkel (mint ahogy a radikális bevándorlóellenes pártok már erősödnek is). Persze lehetnek attrocitások, hasonlóan a terrortámadásokhoz, de egy olyan országot vizionálni, mint amit láthattunk az Iszlám Államról szóló tudósításokban, elképzelhetetlennek tartok Európában. Más egy polgárháború által szétvert országban a hatalmat kézhez keríteni és más átvenni a hatalmat egy fejlett, rendezett országban.

2.

gyalogbaka 2019.08.29. 16:59:43

@Egon Estragon:
"Egy belső hatalomátvétel is lényegében elképzelhetetlen."
Tényleg? hány gyermeket szül egy emancipált belga leszbikus, meg a nőjogi feminista szomszédja, a wilkommenskultur nevében? És hány gyereket ellik mindekzben macho ahmednek a gyereklányként hozzá adott neje? a tbbi csak idő kérdése.
Itt egy cikk, orbán propaganda oldaláról.
www.origo.hu/nagyvilag/20190121-a-megsemmisules-szelen-tancolbelgium.html
Mikor rájössz, hogy propaganda gyanánt elég azt leírni ami megtörténik odakint...
És ilyen volt a helyzet londonban 2012-ben.
www.youtube.com/watch?v=eziF1aujpLQ
Azóta biztos jobblett, mert több fehér gyerek született, a niggerek meg hazamentek?

Sadist 2019.08.29. 17:10:49

@3Omg0: "mert ezek nem teljes női társadalmat érintő igazságok, hanem olyan "tények" amik a ti saját tapasztalataitokon alapulnak"

Pont ez az, hogy nem csak saját tapasztalatokon, hanem saját tapasztalatokon ÉS objektív tényeken alapulnak (felmérések, kutatások, objektíven mérhető adatok).

gyalogbaka 2019.08.29. 17:20:10

@Egon Estragon:
Szándékosan vagyok ilyen offenzív. Ennek egyrészt az érzéktelenítés a célja, másrészt a no bullshit hozzáállás. Nincs maszatolás, kamuzás, direkt be kapod a valóságot. TFM-től tanultam.
x négyzet függvény, Vs gyökfüggvény.
Apai Nagyapámnak volt 2 fia. Jelenleg van 1 darab dédunokája testvéremtől.
Anyai nagyapámnak volt 2 lánya. Most van összesen 3 dédunokája.
Haverjaim, ismerőseim, ha van egyáltalán, akkor is csak 1 gyerek.
A többit számold ki az iszlám népesedés görbéjével összehasonlítva.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.29. 17:25:05

@gyalogbaka: Na, nálunk meg mindenkinek minimum két gyereke van, de kettővel szinte szégyenkezni kell. Tehát akkor a populációdinamikából az fog jönni, hogy a te fajtád kihal, a miéink meg elszaporodik. Remélhetőleg ettől a világ is jobb lesz.

Sadist 2019.08.29. 17:31:58

@Egon Estragon: "Én a kijelentésével foglalkozom"

Nem, nem azzal foglalkozol, hanem a személyével.
Mondok egy példát:
Valaki azt állítja, hogy a szubszaharai emberek átlagos IQ-ja valahol 85 körül van.
Normális, vitaképes ember erre: érdekes, miért lehet ez? Esetleg azt fogja kérdezni, hogy biztos így van-e, mi volt a mérési módszer, van-e valami befolyásoló tényező, ami miatt ez az eredmény jött ki?
Te: rasszista és beteges gondolkodásmód azt nézni, hogy az egyes rasszoknak mennyi az átlag IQ-ja.

"A másik állításom meg az volt, hogy ha te szórakoztatónak/humorosnak tartod azt, hogy egy embercsoportot (jelen esetben az 50 éves nőket) a méltóságukban megalázzál"

Tudod, amelyik nő egyáltalán nem ilyen, az nem fogja magára venni és egyáltalán nem fogja megalázónak érezni. Aki meg ilyen, az saját magát alázta meg.
A videó csak egy kis gondolatébresztő főleg a férfiaknak, hogy legyen némi fogalmuk arról, hogy kivel állnak szemben, amikor egy olyan nőt sodor eléjük az élet.

Sadist 2019.08.29. 17:41:47

@Egon Estragon: "A problémákat meg lehet nézni pl. Franciaországban, ahol a bevándorlás a volt francia gyarmatokról jóval előbb elkezdődött. Igen, vannak problémák, egészen evidensen a radikális iszlám terroristák ott tudták befészkelni magukat."

Meg Párizsban vannak olyan főleg bevándorlók lakta no-go zónák, ahova még a rendőrök se nagyon merészkednek be. És itt ne egy Hős utcai gettóra gondolj, az kb. napközi ehhez képest, hanem olyan városrészekre, ahol a gyakorlatban nem a francia törvények érvényesek, hanem sokkal inkább a sharia.

Sadist 2019.08.29. 18:14:32

@indy0311: "Az emberi túlélés nem kizárólag a fizikai erő függvénye - vagy ezt is vitatnád?"

De, bizony nagyrészt az. Nyilván kell némi kognitív képesség is, azonban az a helyzet, hogy a férfiak abban is előnyben vannak.
És mielőtt kérdezed: igen, kipróbálták. Többször is. A Survivorban volt több olyan évad, amikor férfiak és nők elkülönítve voltak egy-egy szigeten. A férfiak tüzet raktak, kunyhót építettek, vadásztak, halásztak, a nők meg három napig mentek körbe-körbe a dzsungelben, mert át akartak menni a sziget túloldalára, ami légvonalban volt max 3 km, de annyi eszük már nem volt, hogy inkább a part mentén induljanak el és bevállalják a kis kerülőt, de legalább biztosan ne tévedjenek el. Sajnos már nem elérhető a videó, mert a youtube törölte (nyilván gyűlöletkeltés vagy valami hasonló kamu indokkal), de itt van egy jó kis összefoglaló: www.returnofkings.com/32053/this-accidental-experiment-shows-the-superiority-of-patriarchy

"Érdekes amúgy: ha a nő nem enged titeket a fenekébe, akkor már prüd, ha beleenged, az meg szégyellnivaló. Ha nincs nagy tapasztalata szex téren, akkor almás, mert nem tudja a porno-like igényeiteket teljesíteni. Ha tudja, esetleg nagy tapasztalata van, akkor meg már egy ribanc, és már nem is kell, mert pfujj, mennyien beleeresztették."

Tapasztalatot szerezni az első és egyetlen férfivel is lehet, igazából ez volna az ideális. De a nők valamiért nagyon akarják maguknak a jogot, hogy ribanckodhassanak, a következményeit meg már nem vállalják. Soha nem fog egyszerre a kecske jóllakni és a káposzta is megmaradni.
Hallottál már olyanról, hogy a pasas azért hagyta ott az amúgy minden más szempontból megfelelő nőt, mert még szűz és tapasztalatlan volt? Na látod, én se.

"Popp meg ti itt a hímsoviniszta körből totál szánalmasan toljátok, süt a lúzerség róla és rólad is."
"Viszont mivel egyáltalán nem hatnak rátok az észérvek és a tények"

Milyen észérvekről és tényekről is van szó? Valószínű elkallódott a sok ad hominem érvelés között.

gyalogbaka 2019.08.29. 18:17:20

Itt az új video TFM-től, csak angolul értőknek:
www.youtube.com/watch?v=BHr1irOurgY
Why Civilized Society Hates Men

Sadist 2019.08.29. 18:23:46

@Almandin: "Attól ez még kóros, nekik egy jó pszichoterápia kellene, és talán visszatalálnának a hús-vér nőkhöz."

Nektek meg egy jó macskatenyésztő és állandó állateledel akció a Tescoban :) A halálig az a kb. 40 év magányosan rohadtul sok idő ám.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy durván leszakadna az állad, ha tudnád, hogy milyen nőm van és milyenek voltak a korábbiak.)

Sadist 2019.08.29. 18:28:04

@indy0311: " Kérdés, hogy tényleg ennyire érzéketlen valaki lelkének minden rétegében, vagy belül van esetleg egy segítségre szoruló, bizonytalan személyiség, akit talán egy szakember vagy egy nagyon rátermett nő el tud érni."

És már megint projektálsz :D Vicces, hogy valakit a véleménye alapján akartok konyhapszichológiával elemezni. Auralátásban és csakramasszázsban is otthon vagytok?

Sadist 2019.08.29. 18:33:08

@Egon Estragon: "Egy belső hatalomátvétel is lényegében elképzelhetetlen. Abban a pillanatban, hogy egy radikális iszlám fundamentalista párt bekerül valamelyik európai ország parlamentjébe, észbe fognak kapni az emberek."

Ha egy radikális iszlám fundamentalista párt bekerül a parlamentbe, az azt jelenti, hogy a szavazóképes lakosságban már bőven a kritikus tömeg fölött van az iszlámhívők aránya. Onnantól kezdve pedig már nem lehet a lóba visszalapátolni a kakit.

3Omg0 2019.08.29. 18:44:41

@Sadist: nagyon érdekelnének ezek az objektív kutatások, mert ilyen " a nők ösztönylények, a párkapcsolatoknak nincs jövője, stb" ezeket elsősorban red pilles oldalakon szoktam olvasni, máshol nagyon nem írnak ilyet. De lefogadom, a legtöbb ilyen objektív kutatás red pilles tanulmányokból jön össze, vagy a tipikus "amerikai és brit tudósok megállapították" jellegű.

gyalogbaka 2019.08.29. 18:45:25

@Sadist: Hát onnantól kezdve 2 út létezik. Puskalövés nélkül megadják magukat, a lebensraumot, és az asszonyaikat/lányaikat a felsőbbrendű, népnek, vagy harcolnak. Az iszlám harcos nép, mutatnak némi tiszteletet az ellenség ellen, aki becsülettel küzd. De egy csúszómászó szerencsétlen irányában semmit.

gyalogbaka 2019.08.29. 20:35:05

@Sadist:
totalcar.hu/magazin/hirek/2019/08/28/rekordkiserlet_kozben_meghalt_jessi_combs_a_leggyorsabb_no_negy_kereken/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Ultra magas genetiaki értékű alfa nőstény. Gyermekek száma...
Hogy is van az a jelenet az idiocracy c. filmből?
videa.hu/videok/film-animacio/hulyek-paradicsoma-pWmCIGK6awxCipzh
Rögtön az elején.
Hagyták, hogy férfit játszon, most már sose adja tovább kiváló génjeit.

Almandin 2019.08.29. 21:07:39

@Sadist: Ebben egyetértek, még ha a férfi-nő kapcsolatról vallott nézeteiddel nem is. Nekem is pl. Sadiq Khan jutott eszembe, meg az, hogy elkezdte védeni a londoni késelőket. Ha egyre több muszlimot szavaznak be az országok, városok vezetésébe, azok az iszlám terjeszkedés szekerét fogják tolni.

Almandin 2019.08.29. 21:18:45

@Sadist: Neked meg attól szakadna le az állad, ha tudnád, hogy jelenleg van párom. De ha visszaolvasol a beszélgetés elejéig, akkor láthatnád, hogy ezt már közöltem.
A macskákat meg imádom. Nekem nincs, de sok cica-barátom van, csak ma 4-et simogattam. Macskatartó ismerőseim többsége nem egyedülálló, 40-100 közti nő, hanem van 20 éves fiatal lány és a barátja, idős házaspár, középkorú házaspár, ötvenes nős férfi felnőtt lánnyal. Volt az ismeretségi körben két idős macskás vénkisasszony is, de felülreprezentáltak a nem egyedül élők.

Sadist 2019.08.29. 21:30:05

@Almandin: Úriember nem csodálkozik.
Azonban adódik a kérdés, hogy ha van párod és egészséges pszichével rendelkezel, akkor mégis miért javasolsz pszichoterápiát egy számodra teljesen ismeretlen embernek, akiről gyakorlatilag semmit se tudsz? Téged mikor és mivel kezeltek?

Almandin 2019.08.29. 22:02:35

@Sadist: Érdekel a pszichológia. Engem nem kezeltek semmilyen pszichés kórral, de az ember sose tudhatja, mit hoz a jövő. Ahogy a mondás mondja, két helyre bárki bekerülhet élete során: börtönbe vagy a bolondokházába...
Másrészt a pszichoterápia sokszor egészséges embereknek is jó, gyakran életvezetési problémák, elakadások esetén is javallott. De ha valaki nem képes normális kapcsolatot létesíteni és szexbabákhoz menekül a valós kapcsolatok elől, ott nyilvánvaló a baj, még ha az érintettek ezt tagadják is. Ha elmegy terápiára, esélye van még egy jobb életre. Amúgy én a belinkelt cikkben nyilatkozó japán férfiakkal kapcsolatban említettem a pszichoterápiát, nem veled vagy gyalogbakával kapcsolatban. Gyalogbaka valószínűleg pszichopata, mert, a japán interjúalanyokkal ellentétben ő nem igényel érzelmi kapcsolatot a szexbabával sem. Ha valaki csak tárgyként kezeli az élő partnerét (és nem élőként a szexbabát, mint a 62 éves japán üzletember), az valószínűleg nem képes érzelmi kapcsolódásra, csak egy lyuk kell neki. Nos, az nem is érdemel jobbat egy műnőnél, mert annak nem tud lelki sérülést okozni.

Sadist 2019.08.29. 22:42:32

@Almandin: Akinek évtizedekkel idősebb "párja" van, ott azért vannak problémák, kissé ironikus pszichoterápiát emlegetni.

gyalogbaka 2019.08.29. 23:21:30

@Almandin:
Én csak rájöttem hogy a büdös életben nem lesz olyaqn nő, aki szeret engem azért aki/ami vagyok, pedig régen nagyon odaadó lettem volna, de csak a tehenek, és a drogos picsák találtak vonzónak; ki miért.
A tehénnek én lennék a főnyeremény, inkább kihagytam. Legalább 5 nőt temethetett volna maga alá, ha hagyom magam. Nem az esetem, én a ropira bukum. Ez van.
A drogos meg... Egy magamfajtát jól le lehet húzni ugye. De mostmár nem.
Soha többé. Egy átlagos 5-6/10 csajnak ugye jár a "jobb", és jut is. A felső 20% az szépen cserélgeti őket, így mindegyik nőnek jut egy kis alfa a körhintán időről időre(néhány sör után a négyes némber is megér egy patront ha semmi más nem jött össze), miért is fanyalodna egy vele azonos szinten levő átlagjózsival. Nem véletlen hogy csak 40 éves koromra lett meg a 20 millás lakás, meg a saját kocsi. A felszínen a belém nevelt viselkedés minták továbbra is tartanak. Nem vagyok képes levetkőzni őket. Visszautalnék a Puzsér műsorra. Messziről az látszik rajtam, hogy idióta birka. A teheneken kívül sose vett egy nő se komolyan mint párkapcsolati alapanyagot. Csóró voltam, meg birka. Most már ven vagyok az, de nem villogok vele, és még mindig birkának tűnök. Csak belül változtak meg a dolgok. Lásd itt:
www.youtube.com/watch?v=rWVpO1zYmhc&feature=youtu.be&t=3316
Hallgasd meg még egyszer, kb 10 perc.
Végeztem. Szeretnék egy nőt szeretni, aki elfogad engem de rájöttem hogy ez egy képtelen, lehetetlen vágyálom. A kövér tehén esetén nem lenne lehetetlen, de az meg nekem nem téma. A világ szar. De meg fog változni.

Almandin 2019.08.29. 23:28:19

@Sadist: Valóban, sokan nem tartják egészségesnek a dolgot. Nos, erről csak annyit, hogy nem vagyok köteles a pszichológia elvei mentén alakítani a párválasztásomat. Másrészt a pszichológia olyan tudomány, ami változik. Freud ma is nagy tekintélynek örvend, de ma már nem minden megállapítását tartják érvényesnek. Vagy ott a homoszexualitás kérdése.60 éve még kórosnak minősítették. Mára kivették a betegségek listájáról. Más kérdés, hogy szerintem nem egészséges irányultság, de szerintem nem kell kezelni, mert két felnőtt homokos nem árt a társadalomnak.
Másrészt meg kell tanulni letojni mások véleményét a magánéletünkkel kapcsolatosan. Amíg nem teszek törvénybe ütköző vagy másnak ártalmas dolgot, addig nem érdekel a véleményük. Ez rád is vonatkozik.

Almandin 2019.08.29. 23:38:51

@gyalogbaka: Ne add fel, először az önbizalmadat tedd helyre! Szerintem vastagon depressziós is vagy. Ez a hozzászólásod meggyőzött, hogy nem vagy pszichopata.
A hosszú Puzsér-videóra nincs időm, csak belehallgattam, azt fejtegeti, hogy a férfi esélytelen, ha odaadó a nővel, meg udvarol. Nos, ez baromság. Nekem legalábbis bejön, ha egy férfi még úriember. Többek között azért is fordultam az idősebb korosztály felé, mert a saját korosztályomban már bunkóbb az átlag viselkedés. Lehet, hogy a mai fiatal nők többségének már nem kell az udvarlás, őszintén szólva nem tudom, mert nincsenek ilyen korú barátnőim. Nekem az tetszik, ha egy határozott, magabiztos férfi udvarol, odaadó, jó modorú (a tutyimutyik meg a durva pasasok nem jönnek be). A te generációdban (40 körüliek) valóban megfigyelhető, hogy a legtöbb férfi vagy egy határozatlan kis lúzer, vagy egy nagyképű, agresszív macsó.

indy0311 2019.08.29. 23:47:17

@Sadist: miért gondolod azt, hogy ha egy nő egy férfinél több partnerrel van, már ribanckodik? Ha épp nem úgy alakul a kapcsolat és szétmegy az első párjával, akkor utána maradjon örökre egyedül? Vagy hányadik rossz kapcsolat után maradjon egyedül? Kinek van joga ezt megmondani? Mitől függ a válasz? A te jelenlegi nődet szűzen "kaptad"? Ő tisztában van azzal, hogy mennyire lenézed a női nemet, ezek szerint őt is beleértve? És ezt tolerálja? Vagy csak meghatározott IQ szint alatti nők körében próbálkozol/tarolsz?

Az eddigi kapcsolataidban (akikre hivatkozol) a nők szűzek voltak? Vagy ha nem, akkor már mindegyiküket le is ribancoztad egyúttal? Mivel van neked több jogod próbálgatni a szexuális képességeidet, mint bármely nőnek? Hol van az megírva, hogy egy férfinak több joga van ehhez, mint egy nőnek? Nyilván ezek olyan kérdések, amikre kapásból rá fogod vágni, hogy a férfiak felsőbbrendűek a nőkhöz képest, de ez egy erősen szubjektív állítás.

Hozhatsz ide bármilyen, a férfiak fizikai erejét bemutató cikket vagy akármit. Ezek nem bizonyító értékűek. A hülye is látja, hogy a férfiak erősebbek, már csak testalkatuknál fogva is a legtöbb esetben. De sok esetben a nők bátorsága, esze, lelkiereje, kitartása, időnként józan esze nélkül a férfiak sem léptek volna előre.

Felhoztad a Survivor c. reality show-t példaként....nekem nincs tévém, és így nem látok ilyesmiket, úgyhogy nem tudom, hogy ott milyen erőviszonyok voltak, vagy hogy milyen volt a felhozatal a résztvevők között. Más reality showkból láttam bejátszásokat videon, de ott a társadalom szemete volt, fogalmam sincs, hogy a Survivor ezekhez képest értelmesebb-e. Ezt csak azért írom le,mert feltételezem, hogy az ilyen reality-kbe extrovertált,jó külsejű, a népesség-masszát szórakoztatni képes (gátlástalan, hisztis, bunkó, ribancos...stb.) embereket toboroznak, tehát megintcsak nem a társadalom épebb része reprezentálódik ezekben. Én kérek elnézést, ha épp a Survivornál ez nem így van. Szóval, ha a feltevésem helyes, és ebbe a műsorba is cicababák kerültek, akkor nem csoda, hogy nem haladtak sehova, és az sem, hogy egy cicababához képest bármely férfi ügyesebb a túlélésben, még a Johnny Bravo féle ösztönlények is. A műsor nem azt mutatja, hogy összességében a nők bénábbak a férfiakhoz képest, hanem azt, hogy abban a csoportban voltak azok. És ebből a szempontból még az is mellékes, hogy milyenek voltak a szereplők, hiszen csak egy csoport volt, nem reprezentálva a teljes férfi- és női nemet.

gyalogbaka 2019.08.29. 23:54:17

@Almandin:
Az elmúlt 20 év kemény volt. Kivárom a bioroidot. Persze tudom hogy még minimum 10 év, addigra meg mindegy lesz. Mostmár késő berágtam. És nem vagyok ezzel egyedül. Nők tömegei fognak ríni hogy hol vannak a pasik. A barátzónában ahova tették őket. Aztán meg leléptek.
Minden egyes 40 feletti pánikoló picsának: Volt olyan csávó az elmúlt 20 évben aki meggyűrűzött volna? Mert ő volt az utolsó esélyed a családra. Ő volt a legjobb amit kaphattál. Nem volt elég?
Na most már egy 40-es lúzer se áll veled szóba.

Sadist 2019.08.30. 00:17:08

@Almandin: " Vagy ott a homoszexualitás kérdése.60 éve még kórosnak minősítették. Mára kivették a betegségek listájáról."

Más egyáltalán nem kóros dolgokat meg felvettek a DSM-be és teljesen normális fiú gyerekeket tömnek gyógyszerekkel. Az biztos, hogy a homoszexualitás nem normális, hanem egészségestől eltérő, amivel nem is volna semmi baj, de attól még nem kéne rá büszkének lenni és felvonulásokat szervezni.

"Másrészt meg kell tanulni letojni mások véleményét a magánéletünkkel kapcsolatosan. Amíg nem teszek törvénybe ütköző vagy másnak ártalmas dolgot, addig nem érdekel a véleményük. Ez rád is vonatkozik."

Meg rád is.

Sadist 2019.08.30. 00:41:57

@Almandin: "A hosszú Puzsér-videóra nincs időm, csak belehallgattam, azt fejtegeti, hogy a férfi esélytelen, ha odaadó a nővel, meg udvarol. Nos, ez baromság. Nekem legalábbis bejön, ha egy férfi még úriember."

A jó öreg szolipszista világkép. Te is nyugodtan kipróbálhatod, hogy bármelyik társkereső oldalon csinálsz egy full átlagos férfi profilt és elkezdesz úriember módra udvarolni. Már ez is több és valósabb tapasztalat lenne, mint amivel most rendelkezel.
Eleve nem értem, hogy honnan veszed azt a végtelen bátorságot és magabiztosságot, hogy baromságnak mondj valamit, ami férfiak tömegeinek tapasztalata, miközben te soha a büdös életben nem tapasztaltad, hogy milyenek is a nők, ha párválasztásról van szó.
Nyugodtan keress rá Norah Vincent-re, ő másfél évre kipróbálta, hogy milyen férfiként élni. Itt van egy rövid interjú vele: www.youtube.com/watch?v=Ip7kP_dd6LU

"Többek között azért is fordultam az idősebb korosztály felé, mert a saját korosztályomban már bunkóbb az átlag viselkedés."

Erre mondják, hogy szükségből kovácsolt erény :) A valóság az, hogy a veled egykorú férfiaknak már nem voltál pálya és simán megengedhették maguknak, hogy őszintébben viselkedhessenek.
30 fölött fordul a kocka, egészen addig a nők vannak nyeregben. Aki viszont nem tudott lekötni egy minőségi férfit, az megtapasztalja, hogy milyen a másik oldalon állni, amikor már az átlagosért is teperni kell.

"A te generációdban (40 körüliek) valóban megfigyelhető, hogy a legtöbb férfi vagy egy határozatlan kis lúzer, vagy egy nagyképű, agresszív macsó."

És akkor most emlékezz vissza, hogy amikor húszéves voltál, akkor mi volt a helyzet. Az akkori negyvenes korosztály furcsa mód nem volt bunkó.

Sadist 2019.08.30. 01:09:53

@indy0311: "Ha épp nem úgy alakul a kapcsolat és szétmegy az első párjával, akkor utána maradjon örökre egyedül?"

Eleve miért megy szét az első párjával? Előbb meg kellene ismerni azt a férfit, nem pedig rögtön fejest ugrani és nunibizsergésre alapozni egy kapcsolatot. Nem olyan bonyolult ez.
Vagy ha ki akar próbálni egy csomó férfit, akkor csinálja, de viselje is a következményeit, hogy hosszútávra normális férfi nem fog kezdeni vele.
www.youtube.com/watch?v=cO1ifNaNABY
Érdemes végignézni ezt a rövid videót a témáról, kb. a 6. perctől kezdődik az ide vonatkozó rész.

"De sok esetben a nők bátorsága, esze, lelkiereje, kitartása, időnként józan esze nélkül a férfiak sem léptek volna előre."

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Ha nem volna ilyen késő éjjel, most ordítva röhögnék. Tudnál olyan példát mondani az emberiség írott történelméből, amikor a nők bátorságának, eszének, lelki erejének, kitartásának és józan eszének köszönhetően lépett előre az emberiség?

"Szóval, ha a feltevésem helyes"

Hát... nem. De próbálkozásnak azért jó volt, hogy rossz lehetett a minta választás.
A linkelt bejegyzés végén írja is:
"Now this might all be a fluke, a white raven, an exceptional case not representative of society as whole. But that particular season of Dutch Survivor is not unique. CBS broadcast several Survivor seasons in the US, where men and women started off in separate groups. In most cases (the Amazon and One World), the result was the same. The men quickly got their act together, getting access to food, fire and shelter while the women spent a lot of time and energy on petty little squabbles, eating their meager supplies, getting drenched in storms and generally being pathetic. The opposite situation, where men didn’t get their act together while women quickly built a functional micro society, has not yet been observed outside of feminist fiction, and it probably never will."

Almandin 2019.08.30. 01:47:39

@Sadist: 18-20 évesen is a jóval idősebb férfiak tetszettek. Egy 40 körüli pasit sokkal sármosabbnak éreztem, mint egy fiatalt. Sok huszonéves férfinak még kamaszos képe van, 30-40 felett jobban kijönnek a maszkulin arcvonások. Ma fiatalságkultusz van, ezért az emberek ideálképe gyerekkortól errefelé alakul. Ez ahhoz hasonló, mint régen falun a testes nő volt a szépségideál, a soványakat csúnyának találták, ma fordítva. Egy mai férfi azért csak a vékony nőket találja szépnek, mert kiskorától ezt sulykolja a környezete beléje.
Amúgy 13 éves koromtól máig sok érdeklődést kapok férfiaktól, egyszerűen nekem mindig jobban bejöttek az érett férfiak, ez nem ráfanyalodás, hanem őszinte vonzódás. Ma, 42 évesen kb. 10 évet letagadhatok a külsőm alapján, jól nézek ki (nem kenyerem az álszerénység). Eddig még soha nem tapasztaltam, hogy ne tetszettem volna a pasiknak. Biztos eljön majd az az idő is, de hozzám kegyes a sors, későn öregszem, tehát az még messze van.

Almandin 2019.08.30. 02:03:56

@Sadist: Egy kapcsolat ezerféle okból szétmehet. De ti, férfisoviniszták azt gondoljátok, hogy egy válás MINDIG a nő hibája, szegény hótiszta férfi mindig áldozat. A nősoviniszták meg fordítva gondolják. Nálunk mindig csak a férfi lehet a hunyó.
Manapság nagyon ritka az életre szóló kapcsolat, ezért a legtöbb 40 feletti társkereső nő múltjában már van egy-két hosszabb kapcsolat.
Másrészt ki az a buta liba, aki összekötné az életét olyannal, aki iránt nem érez bizsergést? Nemi vágy nélkül megkötni egy házasságot és utána örömtelenül halálig végigcsinálni önsorsrontás, annál már az egyedüllét is jobb. A régi korokban ez volt a minta, de az akkori házasságokat többnyire a kényszer tartotta egyben. Akkor is kevés volt a boldog házasság, csak míg a mai ember inkább elválik, a régiek inkább végigcsinálták a legrosszabb házasságot is, és a túlvilági boldogságban reménykedtek (nem véletlen, hogy nagyobb volt a vallás szerepe).
Azt gondolom, hogy főleg azok a férfiak propagálják, hogy a nők ne a szexuális vonzerő alapján válasszanak, akik ennek híján vannak. Mivel gyenge vonzerejükkel nem vonzanak be senkit, vagy csak nagyon rossz adottságú nőket, ezért dühösek minden férfira, aki képes a személyiségével nőket vonzani, és majdnem az összes nőre, akik el merészelik követni azt a főbenjáró bűnt, hogy olyat választanak, aki vonzó is. Elliot Rodger jut a fajtátokról eszembe. Amerikában már feljövőben az incel terrorizmus, ezért a frusztrált, nőgyűlölő pasik veszélyesebbek, mint azt korábban gondolták.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.30. 07:54:11

@gyalogbaka: hm, ebből a drogos picsák az érdekesek. Szóval volt a ráderőltetett nagyszülői (!!!) norma, ez ellen valami szintű menekülés egy olyan szubkultúrába (ezt csak sejtem, mert azért nem flangásznak mindenhol drogos picsák), ahol drogos picsák voltak. Persze passz, mainstream(ebb) kultúrában is lehettek akár 20 évvel ezelőtt is drogosok, pl. rave partikon.

Szóval, amikor ilyen bulikba jártál, ahol másztak rád a drogos picsák, neked milyen világképed volt? Mennyire realizáltad, hogy az otthonról hozott nagycsalád normájával nem fogsz boldogulni? Volt konkrét stratégiád az életre, ezen belül családvállalásra, gyereknevelésre? Ezek hiánya determinálhatott olyan kapcsolatok felé, amelyek neked nem voltak kielégítőek... Ugyanakkor megálltad volna egy számodra kielégítő kapcsolatban a helyedet, meg tudtad volna oldani az ottani kihívásokat úgy, hogy a saját családodból erre nem kaptál támogatást (illetve amit adtak, az lényegében használhatatlan)?

Ha ezeket végiggondolod, akkor miért ne lenne esélyed ma? Nyilván bele kell állni, és kegyetlen nehéz a kölcsönös match-et megtalálni, amelyből lehet még holtodiglan-holtomiglan. Az is lehet, hogy előtte évek (!!!) munkája kellene, hogy magadat összerakd.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.30. 08:04:25

@Sadist: én csináltam brahiból sármos, nagyon macsó profilt is, és ta-dám, arra sem jöttek tömegével levelek :) (szemben a nagyon csini női kamu profillal, amellyel bepillantást nyerhettem a társkeresők mocskának a legaljába :) ) szóval az van, hogy nem a nők kezdeményeznek, legtöbbször, hanem a férfiak. És akkor ott már gondban leszel az objektív felméréssel, mert az itteni kommunikációnk alalpján azt gyanítom, hogy magad sem vagy tisztában azzal, hogy kifelé hogy néz ki a személyiséged. Tehát ha történetesen átlagjózsi kinézetű vagy, nem fogod tudni, hogy az átlagjózsi kinézeted miatt vagy sikertelen, vagy a rövid beszélgetés után kibukó lelki defekted miatt menekülnek tőled. (Ja, és igen: mivel a kamu női profillal te is csekkolhatod, hogy milyen túlnyomás van a nőkön, egy "hello, ismi?" vagy ehhez hasonlóan rövid dumával esélytelen vagy. Rögtön valami kell, amivel kitűnsz, rögtön kell hozni valamit a személyiségedből. És a nőgyülölés, mint egyetlen személyiség-cimke, megintcsak nem fog sikeressé tenni)
Alternatív módszerek a párkapcsolat javításáért