Párkapcsolatok

2019. június 20. 18:39 - Nahalka Noémi

Összetört szívek

Benne élünk egy olyan világban, ahol elhittük, nyilván okkal, hogy férfi és nő, két egészen másként gondolkodó egységek, és nem ezzel van gond, hanem azzal, hogy felhúztunk egy falat a két nem közé.

A kicsi szíve mindenkinek dobog, nemtől, kortól függetlenül. Mindenki szeretetre, igaz szerelemre vágyódik, és a fantáziák birodalmában megalkotott képe van a családról, gyermekekről, szerető társról, akivel testben és lélekben egyek. Ebben a szívben melegség, őszinteség van, és tele van olyan érzelmekkel, amit szeretne átadni valakinek, és vele együtt örülni a hétköznapoknak.

Ahogyan az életünk során jönnek a csalódások, ez a szív összetörik, és felépít maga köré egy nagyon erős várat, amiről azt gondolja, hogy majd megvédi az újabb fájdalomtól. Csakhogy a fájdalom immáron nem kívülről fogja megtámadni, hanem belülről. Az előzmények miatt már nem tudja őszintén kitárni a szívét. Retteg, elbújik, és a félelem akkor kapcsol be minden esetben, amikor ki kellene nyílnia, és a legegyszerűbben csak úgy kellene cselekednie, ahogyan szeretné. Csakhogy ilyenkor összezár a rémülettől a burok, és megpróbálja összetartani az összetört szívet.

Olyan ez, mint a némasági fogadalom. Akkor se szólal meg, ha az élete múlik rajta, pedig tudja, hogy belehal. És belehal minden alkalommal ezután. Belehal, mert könnyebb tovább állni, egy szebb holnap reményében.

Most mondhatjátok, hogy ugyan már, nem én döntöttem így, hanem Ő. Az ember lelke valami csodálatos módon van megalkotva. Ha félsz, úgy fogod alakítani a helyzetet, hogy beigazolódjon a félelmed. Azt fogod meghallani, amit hallani akarsz, úgy értelmezed, ahogyan a helyzethez méltón jónak látod, és úgy fogsz kérdéseket feltenni, hogy a válaszban benne legyen a saját félelmed beigazolódása.

Így működik az összetört szív. Sebzetten, félelemmel, fájdalommal. Holott ott belül, a falakon túl olyan kincsek vannak, aminek a csodájára járna a fél világ…ha megismerhetné.

komment
Párkapcsolatok
süti beállítások módosítása